PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişisel Gelişim


sayginnlp
12-17-2014, 02:59
İnsanlar kişisel gelişim ile kendilerini mevcut bi basamaktan alıp daha üst basamaklara taşır.

Kişisel Gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır.

Kişisel Gelişimin başlaması için, kişinin kendini tanıması, hangi alanlarda hangi safhada bulunduğunu belirlemesi ve eksik olduğunu düşündüğü alanlarda kendini geliştirmeye karar vermesi, gerekir. Nerede olduğumuzu ve nereye varmak istediğimizi ve varmak istediğimiz yere ulaşmak için nelere ihtiyacımız var diye hayatımızı gözden geçirmemiz gerekir.

Kişisel Gelişim; kişinin kendisini geliştirmesidir.

Kişisel Gelişim; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden bir çok teknik ve strateji içeren süreçtir.

Kişisel Gelişim; başkalarıyla olan ilişkilerinde ve iletişim kurmada adımlar atmasıdır.

Kişisel Gelişim; içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir.

Kişisel Gelişim; İnsanın mevcut durumunu kontrol ederek kendisinin en yüksek potansiyelini ortaya çıkartmasıdır.

Kişisel Gelişim ,kişinin kendisinden daha fazlasını ve daha iyisini istemesi ve kendini tüm bunları elde etmeye hazır hale getirmesidir.

Kişisel Gelişim ,kişinin en yüksek potansiyelini açığa çıkartmada, bu potansiyeli en iyi şekilde oluşturmada ve kullanmada katkısı olacak olan yollardan sadece biridir.

Kişisel Gelişim kişinin kendi mevcut durumunu yukarılara taşıma isteği ile başlayıp , çevresinde saygın bir yer ve kendi ile barışık bir kişi olarak sonuçlanır.

Kişisel Gelişim (http://kisiselgelisim.web.tr/Makaleler/kisisel-gelisim-13/) Faydaları

Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar.İnsanı sosyal hayatında iş hayatında ,özel hayatında etkili, verimli, güçlü kılarak hayatına yön vermeyi amaçlar. Kişi bunu ancak farklı öğrenmeler gerçekleştirerek yapar. Bu öğrenmeler arasında ilşki kurduğu takdirde yaratıcı düşünme becerisi kazanabilir. İşte kişisel gelişim ile bu amaçlanarak, kişi bu potansiyel ve ilişkileri güçlendirip geliştirerek yapılandırmaktadır.

Kişisel gelişim ile nitelikleri gelişen kişi, artık çevresiyle olan etkileşim ve iletişimde daha gelişken hale gelir. Artık sosyal yaşamında daha etkili, verimli ve mutlu bir kişi olur. Buna fayda yada yatırım da diyebiliriz.Çünkü insan sosyal bir varlık olduğundan çevresini etkileyebilir veya çevresinden etkilenebilir.

kuskovucu
01-04-2022, 17:12
Teşekkürler.

senlikooyciling
01-13-2022, 19:08
teşekkürler

milenyum22
01-19-2022, 19:46
paylaşımın için teşekkürler.

gkblnt
05-05-2022, 22:41
kişisel gelişim bana göre son yılların en büyük balonu

neleroluyo
10-07-2022, 12:41
thanksssss

Kalpsiz_
02-15-2023, 14:12
teşekkürler.

denizci
01-05-2024, 15:29
Paylaşım için teşekkürler.