PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir NLP Eğitimi


sayginnlp
12-16-2014, 01:46
NLP başlı başına pozitif bir düşünce sistemidir. İnsanların bazıları geçmişteki kötü olaylara takılarak hayatlarını sürdürürler; bazılarıysa geleceğin kaygılarıyla mutsuz bir hayat yaşar. NLP, insana geçmişten ders alarak bugüne odaklanmayı ve geleceği planlamayı öğreten bir bilimdir. NLP'nin geçmişi temizleme teknikleri ile kişiler geçmişteki kötü olayların etkisinden kurtulup, hedef belirleme teknikleriyle de bir misyon ve vizyon belirleyerek geleceğe umutla bakarlar. Bu sayede de günlük hayatlarını daha pozitif yaşama şansına sahip olurlar.

İzmir NLP otomatik davranışlarımızla yarattığımız olumsuz yaşam deneyimlerini otomatik tepkilerle tekrarlama kısır döngüsüne son vermemizi sağlar. NLP yöntemleri ile böylesine devasa sorunlar 10-30 dakika gibi kısa sürelerde çözümlenebiliyor. İnanılması zor ama gerçektir.

NLP’nin çabuk ve öngörülebilir bir şekilde, ama geleneksel psikoterapiden muhalefet görerek çalışan bir şey olduğunu göstermiştir. Yöneticiler, sosyal ortamlarda iş sunumları ya da konuşmalar yapmak veya bire bir disiplin görüşmeleri gerçekleştirmek gibi ömürlük korkularını yenmişlerdir. Kişisel mükemmellik bilgisini ve becerilerini, tıpkı araba sürmeyi, yüzmeyi ya da kişisel bilgisayar kullanmayı öğrendiğiniz gibi öğrenebilirsiniz.


Düşünce -Duygu -Davranış; her şey düşünce ile başlar. Ne düşündüğümüz duygularımızı etkiler. Duygularımız da davranışlarımızı belirler. Düşünce değişirse, davranışlar da değişir. NLP, sahip olduğu sistemler yardımıyla kişinin istenilmeyen durumlardan arzu ettiği duruma, doğru programları yani davranışları üreterek ulaşmasını sağlar. NLP, bir olumlu düşünme bilimidir. NLP, amaçlar bütünü değil, araçlar ve sistemler bütünüdür. NLP’ yi her durum için bize en uygun çözümü sunacak bir alet çantası olarak düşünebiliriz. NLP, bir değişim programıdır. Değişimse hemen ve şimdi olur.


İzmir NLP Kursunun temel amacı, etkili iletişim kurmak ve sürekli olarak gelişmektir. NLP Eğitimi adına size gerekli olan malzemeleri sağlar. Her davranışın uyduğu bir yapı olduğu görüşü eşliğinde yola çıkar. Bu yapı; öğrenilebilir, istendiği zaman değiştirilebilir ve modellenebilir. Hangi davranışların sizin için yararlı ve etkili olduğunu anlamak, algılama yeteneğimize bağlıdır.


İzmir NLP Eğitimi (http://izmirnlp.biz/Makaleler/nlp/izmir-nlp-egitimi-70.aspx) hakkında daha detaylı bilgi isterseniz NLP Eğitimleri alanında da eğitim ve seminer hizmetleri veren firmanın İzmir NLP Eğitimi ve Kursları Saygın Coaching & Consulting web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Site Sahibi : Saygın Coaching & Consulting

Sitenizin avantajlı tarafı: Kolay gezilebilir ve şık olması.

Saygın Coaching & Consulting firmasına her türlü konuda ulaşabileceğiniz telefon numarası aşağıdaki gibidir:

İzmir NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz

Karşıyaka NLP eğitimlerimiz için 0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz

sayginnlp
02-03-2015, 00:59
Başımızdan geçen her şey, görme, işitme, dokunma, koku ve tat gibi duyusal deneyimlerin bazılarını veya hepsini içerir. Çapa atma, bütün deneyimi geri getirmek için bu unsurlardan herhangi birini tekrarlama eğilimini içerir. Bir başka ifadeyle çapalamak bir şeyi başka bir şeyle birbirine bağlamak; iki şey arasında ilişki kurmaktır.
Çapa belirli bir tepkiyi uyandıran herhangi bir uyarıcıdır. Bunlar bizi olumlu veya olumsuz ruh hallerine iletebilecek bağlantıları ya da hatıraları ateşler. Genelde çapalarımızın ve onların bizi nasıl etkilediğinin farkında değilizdir. Yani bu işlem doğal olarak oluşur.

Örneğin yeni pişmiş bir yemeğin kokusu annemizin mutfağıyla ilgili bütün deneyimi geri getirebilir. Yada millî duygularla marşımızı söylerken, bayrağa bakarız ve kısa bir süre sonra sadece bayrağı görmek bile bizde o güzel millî duyguların uyanmasına sebep olur. Çünkü deneyimler, içinde bulunduğumuz durum üzerinde güçlü değişimler oluşturabilir.

Etrafımızda olup biten olaylar hep bunlarla doludur. Örneğin televizyondaki araba reklamlarının çoğu fazla bir teknik bilgi vermez. Bunların asıl yaptıkları şey insanın kendini özgür, başarılı veya mutlu hissetmesini sağlayacak sahneler oluşturmaktır. Araba uyarısının insanlara çekici geleceği bir sahneye çapa atarlar.

Bizler önce kişisel çapalarımızı tanımalıyız. Çünkü bazı çapalarımız pozitif, bazıları da negatif olabilir. Çarpım tablosunu ezberlemeye çalışan bir çocuk bunu başaramayınca babasından bir tokat yiyor. Bu sırada çocuk çarpım tablosu ile tokat arasında bir ilişki kuruyor ve artık çarpım tablosunu her gördüğünde bu tokadı hatırlıyor. Bu çocukta oluşmuş negatif bir çapa oluyor.Aşağıdaki olayda ise negatif bir çapanın pozitif hale dönüştürülmesinin öyküsünü sizlerle paylaşmak istiyorum:
Eşini çok seven ama onun çok sevdiği balığı yiyemeyen bir bayanla yapmış olduğumuz çalışma da çerçeve değiştirmeye güzel bir örnektir. Derin yapıya inmek için geçmişe döndüğümüzde şununla karşılaştık: Bu bayan altı yaşındayken canının balık istemediği bir gün, babası alabalık almış ve kızını balık yemesi için çok azarlayıp zorlamıştı. O günden sonra bayan balıkla azarlanmak arasında bir ilişki kurmuş ve balık yiyemez hale gelmişti. Balık onun için negatif bir çapa olmuştu.

Derin yapıdaki sorun tesbit edildikten sonra bayana bilinçaltındaki sorun çıkaran tarafın onu yıllarca koruduğunu ve bu hizmetinden dolayı ona teşekkür etmesi gerektiğini söyledim. Daha sonra mantıklı tarafından kendisine farklı duygular yaşatacak üç alternatif almasını söyledim. Gözlerini kapatarak eşiyle birlikte balık yediğini görmesini istedim. Bu sırada bilinçaltında balıkla arasında bir sevgi bağı oluşturuldu. Gözlerini açtığında eşine olan sevgisinden dolayı gözleri yaşarmıştı. Ertesi hafta seminere geldiğinde bütün katılımcılara eşiyle birlikte nasıl balık yediğini büyük bir keyifle anlatıyordu. Eskiden balık görünce azarlanmayı hatırlayan genç kadın için balık artık bir sevgi çapası olmuştu.

Bu çapalar bizim ruhsal durumumuzu çok etkiler. Yapmamız gereken bilinçaltında oluşmuş ve bizi sınırlandıran negatif çapaların farkına vararak bunlardan kurtulmak ve bizi olumlu bir ruh haline sokan pozitif çapalar oluşturmaktır. Seminerlerimize katılan insanlar kullandığımız müziği başka bir yerde duyduklarında da etkilenerek bize telefon açıp duygularını paylaşıyorlar. Bu müzik onlar için pozitif bir çapa oluşturuyor.
Çapa atmanın dört adımı
• Bireyin geçmiş bir deneyimi canlı olarak hatırlamasını sağlayın.
• Kişi deneyimin doruk noktasında iken belirli bir uyarıcı verin.
• Bireyin durumunu değiştirin.
• Test etmek için "çapa’yı başlatın..
Çapa atmanın dört anahtarı
• Deneyimin yoğunluğu.
• Çapanın zamanlaması.
• Çapanın benzersiz olması.
• Uyarıcının tekrarlanması.
Çapa atmanın kesin zamanlaması
Çıpa
Doruk durumda
Süre (5-25 saniye)
En sık kullandığımız çapalar, 3 algı kanalımızı kullanarak oluşturulur. Bunlar:
1. Görsel çapa.
2. İşitsel çapa.
3. Dokunsal çapa.
Tekniğin Uygulaması
Ayağa kalkın, gözlerinizi kapatın, kendinizi bütünüyle güvenli ve güçlü hissettiğiniz bir anı düşünün (Böyle bir anınız olmasa bile bunu kurgulayın). Vücudunuzu bütünüyle bu güçlü fizyolojiye sokun. Büsbütün güven duyduğunuzda durduğunuz gibi durun. Ve bu hissin tepe noktasında yumruğunuzu sıkarak kararlı ve güçlü bir sesle "evet" deyin. Bir müddet sonra tekrar aynı yumruğunuzu sıkın ve aynı kuvvetle "evet" deyin. Durumunuzdaki değişmeyi farkedersiniz. Bunu en az beş-altı gün çalışın. Kısa bir süre sonra, bir yumruk sıkmakla anında istediğiniz güçlü duruma girebildiğinizi göreceksiniz.
NLP TEKNİKLERİ (http://www.sayginnlp.com/tr-TR/Blog/nlp/-capa-atmak--nlp-teknikleri--618/)

sayginnlp
02-03-2015, 01:04
Nöro Linguistik Programlama, değişimi sağlayan bir dizi çok güçlü teknikden oluşur. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır:

NLP Teknikleri - Çapa atma: İçsel bir tepkiyi dışsal bir tetikleme ile ilişkilendirme işlemidir. Bu sayede tetikleme mekanizması yeniden harekete geçirilerek tepkiye hızlı ve bazen de dolaylı bir şekilde erişilebilinir.

Çapalar doğal bir şekilde oluşabilir veya kasten kurgulanabilir. Bütün temsil sistemlerinde oluşturulabilinir ve hem olumlu, hem de olumsuz içsel durumları kontrol altına alma görevi görürler.

Yığınak Çapaları: Bireyin belirli bir çapaya karşı tepki yoğunluğunu güçlendirmek için bir dizi olayın aynı çapayla ilişkilendirilmesi işlemidir.

Çöken Çapalar: Birbirine uymayan iki tepkinin aynı anda tetiklenmesiyle olumsuz durumları boşaltma işlemidir.

Zincirleme Çapalar: İstenmeyen durumlar, ara durumlar ve arzulanan durumlar sıralamasını takip edecek şekilde bir dizi çapa yaratma işlemidir.


Hiç olumlu bir duyguya uzun süre sahip olmayı dilediniz mi? Ya da hiç duyguları oldukları gibi ve istediğiniz zaman yeniden yaşamayı arzuladınız mı? Cevabınız evetse artık bunu yapabilirsiniz. Lütfen okumaya devam edin.

NLP’ de çapa, insanın sinir sisteminde başka bir temsili tetikleyen temsildir. Mesela Aşk kelimesi anında o kelimeyle bağlantılı görüntüleri, sesleri, vb. tetikleyecektir. Çikolata kelimesi ise başka ilişkilendirmeleri tetikleyecektir. Bunlardan hangisinin daha yoğun duygular yaratacağından pek emin değilim! Bu kelimeler çapadır ve çapalar kelime olmak zorunda değildir. Birçok şey olabilirler.

Çapaların her temsil sisteminde işe yaradığını biliyoruz (örn. görme, işitme, koklama, dokunma, tat). Birkaç örnek vermeme izin verin.

Ses tonuna ait: Bununla, mesela, bir kişinin isminizi özel bir şekilde söylemesinden bahsediyorum, bir arkadaşın veya aile üyesinin söylediği gibi. Evin derinliklerinden bağırarak isminizi söyleyen eşinizin sesinin sizin için ne anlama geldiğini düşünmeniz anlamanız için yeterli olacaktır sanırım... Veya evli değilseniz annenizin sesi...

Dokunsal: Belli bir el sıkışma şeklinin etkisi veya güven verici bir kucaklamayla sevgi dolu bir kucaklamanın karşılaştırılması. Bütün harika duyguları yeniden ateşler.

Görsel: İnsanların belirli davranışları, giyimleri, duruşları... göze hitap eden herşeyi bu anlamda çapa olarak kullanabilirsiniz...

Kokuya Bağlı: Belli bir yemek pişerken size gelen koku bir anda sizi öğrencilik zamanınıza götürebilir. Üniversitede okurken çıkan yarı pişmiş tavuk haşlamanın kokusu uzun yıllar tavuk yememi engellemişti örneğin.

Tada Bağlı: En sevdiğiniz yemeğin tadı veya belirli yemekleri yediğinizde önceden nasıl hissettiğinizi hatırlatabilir.

Şimdi Çapa tekniğini öğrenin

Öncelikle, çok keyifli, zevkli ve olumlu bir tecrübenizi düşünün. (Kendi gözlerinizden bakarak: yani olayı sanki şimdi yaşıyormuşçasına) o anda gördüklerinizi görün, duyduklarını duyun ve hissettiklerinizi hissedin. Duygu yoğunluğunuzun artmaya başladığını hissettiğinizde sol elinizin işaret ve başparmaklarını birkaç dakikalığına birleştirin ve sonra serbest bırakın. Şimdi “durumu kırın” (örn. dün öğlen ne yediğinizi hatırlayarak). Sonra tekrar başparmağınızı ve işaret parmağınızı sıkın. Takiben “durum” dönecektir.

Çapalamayı en iyi hale getirmek için gerçekten o anı yaşamak ve zihninizde canlandırmak çok önemlidir ve sonrasında ilk çapanızı birkaç defa kullandığınızda onu geri çağırmak da. Mahzun bir şekilde evdeyseniz bunun ne kadar güçlü olabileceğini düşünün. Çikolataya uzanmak yerine “iyi hisset” çapanızı kullanabilirsiniz. Egzersiz yapmak için motivasyona ihtiyacınız olduğunda sadece “coşku çapanızı” etkin hale getirin. Gerçekten basit ve etkili bir teknik.

Bu istediğiniz zaman istediğiniz durumlara ve kaynaklara ulaşmanızı sağlayan kolay fakat güçlü bir tekniktir. Baş ve işaret parmaklarının kullanımı bir dokunsal çapa örneğidir, fakat kendiniz veya başkası için çapa atarken herhangi bir temsili kullanabilirsiniz.

Bir tecrübeye güçlü bir çapa atmak için:

Çalışacağınız deneyimin güçlü bir örnek olduğundan emin olun

Olabildiğince çok temsil sistemini çapalayın

Deneyim tavan yapmadan hemen önce çapa atın

Çapayı etkin hale getirdiğinizde bunu doğru bir şekilde yapın

Dokunsal çapalarda deneyimi uzun süre yaşatmak için nabız atar gibi çapalayın

Zaten çapalama her dakika olan bir şey. Söylediğim gibi çapalama doğal olarak meydana gelen bir fenomendir. Her yaptığınız şeyde ona maruz kalırsınız. Herkes çoğu zaman farkına varmadan bunu her dakika yapıyor. Sizi yapmanız için davet ettiğimiz tek şey, sizin ve diğerlerinin attığı çapaların farkına varmanız ve bilinçli olarak bunları belli bir amaca yönelik kullanıp sonuç almanız. Bunları dikkatli kullanın.

Çapaları kendiniz ve diğerleri için olumlu duyguları yakalamak ve tekrar yaratmak için kullanabilirsiniz. Şimdi bu egzersizi de yapın...

Oldukça zevkli, olumlu veya keyifli bir deneyiminizi düşünün. Ne gördüğünüze bakın (kendi gözlerinizden) ve sonra ne duyduğunuzu işitip ne hissettiğinizi hissedin. Hissettiklerinizin yoğunluğunun arttığını fark ettiğinizde baş ve işaret parmaklarınızı birkaç dakikalığına sıkın ve sonra serbest bırakın. Şimdi “durumu bozun” (örn. dün hangi ayakkabıyı giydiğinizi düşünerek). Tekrar işaret ve başparmaklarınızı birleştirip sıkın, durum geri gelecektir.

Tanıdığınız birinin zaten yaptığı bir şeyi belirleyin ve onlara fark ettirmeden bir çapa yaratın. Çapayı o bir aktivite yaparken atın. Sonra NLP çapanızı ateşleyin ve ne olduğunu görün. Eğer çapaladığınız şeyi yaptılarsa o zaman işe yaradı!

Siz (veya o an sizinle olan biri) daha fazla olmasını istediğiniz bir şeyi hissetmek istiyorsanız onu çapalayın.

Her zamanki gibi bu anlatılanların çok güçlü olduğunu hatırlayın ve becerilerinizi ustaca kullanın. Aynı zamanda üzerinizde kullanıldığında farkına varmak için kendinize izin verin. Reklâmcılar, siyasiler ve komedyenler çapaların gücünü biliyorlar ve onları oldukça sık ve çok kurnazca kullanıyorlar. Bununla birlikte farkındalık anahtardır, iyi eğlenceler.


NLP Teknikleri - İç Gözlem Durumu: Bir durumu dokunsal olarak deneyimlemek için tamamen o durumun içinde olmaktır. Geçmiş durumlarla ilgili olarak deneyime bireyin kendi bakış açısından bakmasını gerektirir.

NLP Teknikleri (http://www.kesfetkendini.com/Blog/nlp/nlp-teknikleri--12965/) - Dış Gözlem Durumu: Geçmiş bir deneyimi dış gözlemcinin bakış açısıyla yeniden yaratmaktır. Bu şu anlama gelir; kişi ilk duyguyu yeniden deneyimlemez. Bunun yerine, bir gözlemcinin duygusunu deneyimler.

NLP Teknikleri - Çift Dokunsal Dış Gözlem: Kişinin,geçmiş bir deneyime ait bir filmi izleyen kendisini izlemesidir. Bu teknik, fobi ve ekstrem psikolojik travma vakalarında kullanılır.

NLP Teknikleri - Gözlem (Kalibrasyon) : Bireyin iç tepkilerini, gözlemlenebilir davranış ipuçlarıyla eşleştirerek, süregiden bir etkileşim içerisinde okuma işlemidir.

sayginnlp
02-03-2015, 01:11
NLP’de Çapa Atma (http://www.nlppractitioneregitimi.com/Makaleler/nlp-egitimi/nlp'de-capa-atma-30.aspx)

Çapa, içsel bir bilinç durumuna bağlanan duyusal bir uyarıdır (yani, dokunma, görüntü, ses, tat veya koku). Uyarı tekrarlandığı zaman bireyde aynı durum tekrar yaratılır. Çapalar deneyimleri zaman içerisinde dolaştırmamızı sağlayan “araçlardır”.

(Şimdiki veya geçmiş) Durumları “yakalamak” için kullanılırlar; böylece bu durumlar (aynen veya değiştirilmiş bir şekilde) şimdi veya gelecekte başka bağlamlarda da kullanılmak üzere hazır olurlar. Çapalar her gün etrafımızda doğal bir şekilde oluşmaktadır.

Çapa atma işlemi, “uyarıcı” veya “çapa” adı verilen bir duyunun (dokunma, işitme, görme, koklama veya teori düzeyinde de olsa tatma duyusunun) belli bir içsel duruma bağlanması veya ilişkilendirilmesidir.

Böylece çapa şimdi veya gelecekte kullanıldığı veya “ateşlendiği” zaman daha önceden ilişkilendirilmiş duruma yeniden erişilir.Çapalar sadece sesler değildir. Çapalar; ses, koku, tat ve görüntü de olabilir. Bunlar bize herhangi bir duygusal çağrışımı hatırlatan tetikleyiciler olabilir.

NLP teknikleri ile Çapa atma içsel bir tepkiyi dışsal bir tetikleme ile ilişkilendirme işlemidir. Bu sayede tetikleme mekanizması yeniden harekete geçirilerek tepkiye hızlı ve dolaylı bir şekilde erişilebilir.

NLP teknikleri ile çapalar doğal bir şekilde oluşturulabilir veya kasten kurgulanabilir. Bütün temsil sistemlerinde oluşturulabileceği gibi hem olumlu hem de olumsuz içsel durumları kontrol altına alma görevi görürler. Bu bilgi, beş duyu organları; görme, ses, koku, tat, dokunma ve duygu toplanır.

Bilinçaltımız adeta çapalar deposudur. Bu çapaların farkında olmadığımız için birçok değişimi yapmakta güçlük çekeriz. Salt irade, değişimimiz için yetmez. Çünkü bilinçaltı, bilinçle çatışma halinde olduğunda kazanan daima bilinçaltı olur.

sayginnlp
02-03-2015, 01:14
NLP Teknikleri

NLP dünyasında gelişen düşünce ve yöntemlerle ilk tanışmamın üzerinden yirmi yıl geçti. O ilk günlerde, günümüzde NLP ile bağdaştırılan hızlı, "parlak" tekniklerin hiçbiri yoktu. Bunun yerine öğrenme, seçme ve değişmeye ilişkin yeni bir yaklaşımın heyecanı vardı. Bu heyecan, NLP'de daha sonra ortaya çıkacak tüm gelişmelerin ilkelerini oluşturan insan düşünce ve davranışlarına ilişkin özgün ve güçlü ön varsayımlarla ateşlenmekteydi.

NLP'nin temel misyonu, her zaman bir insan olmanın "derin yapısı" üzerindeki gizem perdesini aralamak ve bu görünmez yapıların dünyayla ilişkimizi belirleyen yüzeydeki algılanabilir yapıya dönüşüm sürecini gözler önüne sermek olmuştur. NLP'nin "derin yapısı", onun ön varsayımlarıdır.

Joseph ve lan, NLP'nin ön varsayımlarını başlangıç noktası olarak almakla, NLP'nin en üretken yönünü vurgulamış oluyorlar. Umulur ki, bu yaklaşım dikkatimizi, NLP' nin sadece davranış ve yetenekler düzeylerindeki müdahalelerine yoğunlaşmaktan çıkarıp, inanç, kimlik ve maneviyat gibi daha yüksek düzeylerdeki konularla bağlantısına yönlendirebilir.


Yıllarca yüzeysel sonuçlar üzerinde durduktan sonra, NLP' nin köklerine dönüldüğünü görmek insanı rahatlatıyor. Bu yazının yüzey yapısı aracılığıyla NLP''nin derin zenginliğini öğrenebileceğinizi umarım.

NLP''nin prensipleri. Bu konu hakkında yazmak bizi mutlu ediyor. NLP' pratiktir, deneyimler hakkındadır -deneyimleriniz, bunların ne oldukları; ne olmaları gerektiği değil. NLP, sizin kendi dünya görüşünüzü zenginleştirmekle ilgilidir.


NLP' nedir? "Nöro" sözcüğü, zihinle ve düşünsel yaşamımızı nasıl düzenlediğimizle ilgilidir. "Linguistik" sözcüğü, dili nasıl kullandığımız ve dilin bizi nasıl etkilediği hakkındadır. "Programlama" ise, tekrarlanan davranış dizilerini ve nasıl amaçlı hareket ettiğimizi açıklar. Bu anlamda, NLP bağlantılarla ilgilidir, yani bizi diğer kişilerle, dünyayla ve manevi boyutla ilişkilendiren düşüncelerimiz, konuşmalarımız ve edimlerimizle ilgilidir.

Elinizdeki çalışma, NLP' nin gündelik hayatımıza nasıl uyarlanabileceğini açıklayan pratik bir kitaptır. Temeli psikolojik teori ve araştırmalara dayanmakla birlikte, bu yazının, uygulamaya yönelik olması açısından, alanının ilk ve tek örneğidir. Hem zihin hem de bedende daha fazla seçenek yaratarak, "ruh"u keşfetmeniz için sizi özgürleştirir.

NLP'nin başlangıç noktası, insana duyulan merak ve hayranlıktır. NLP, öznel deneyimlerin yapısının araştırmasıdır. Yaptıklarımızı nasıl yapıyoruz? Nasıl düşünüyor, nasıl öğreniyoruz? Nasıl sinirleniyoruz? Herhangi bir alanda başarılı olan insanlar istedikleri sonuçlara nasıl ulaşıyorlar? Bu soruları cevaplamak için, NLP nasıl düşünüp hissettiğimizi inceler ve yaşamın her alanındaki mükemmeliyeti araştırır veya "modellendirir". Bu araştırmaların sonuçları başkalarına öğretilebilir. Amaç herkesin mükemmeliyete ulaşmasıdır.

NLP, 1970'lerin başlarında, o dönemde California Üniversitesi'nde psikoloji öğrencisi olan Richard Bandler'ın, dilbilimi dalında yardımcı profesör olan John Grinder ile yaptığı çalışmalarla başladı. Birlikte, üç kişiyi model aldılar: Geştalt terapisinin önderi, yenilikçi psikolog Fritz Perls; aile terapisinin önde gelen uzmanı Virginia Satir; son olarak da, fikirleri, Erickson hipnoterapisi adı altında sürdürülen, dünyaca ünlü hipnoterapist Milton Erickson. Aynı zamanda başka uzmanların ve özellikle ingiliz yazar, antropolog ve sibernetik ve iletişim teorisi düşünürü Gregory Bateson'un iç görülerinden ve düşüncelerinden yararlandılar. İlk modelleri, sözel ve sözel olmayan iletişim becerileri üzerineydi. Sonuç olarak, hem bireysel hem de profesyonel hayatta kullanılabilecek çeşitli NLP teknikleri oluştu. Bunlar dünya çapında spor, iş dünyası, satış ve eğitim gibi alanlarda kullanılıyor ve hem karşımızdaki kişilere ulaşıp onları etkilememizi hem de içimize dönüp değişik parçalarımızı birleştirmemizi sağlıyor.

Yazı da bu becerileri ve daha fazlasını bulacaksınız. Bu teknikleri yaratan süreci size vermeyi denedik. Böylece bu düşünceleri alıp size en uygun haliyle kişiselleştirebilirsiniz. NLP yaratıcı psikolojidir. Aynı zamanda "mükemmellik psikolojisi’dir. NLP, mükemmellik kıtlığı çekilmeyen ve eğitimin, herkesin başarılı olması için yardım etmek anlamına geldiği bir dünya vizyonuna sahiptir.

Bedenimiz ve zihnimiz sabit gibi durur, ne ki, tıpkı bir nehir gibi değişmektedir -aralıksız, an be an. Bununla birlikte, derin yapı aynı kalmaktadır. Düşüncelerimiz ve fizyolojimiz yakından bağlantılıdır; ne ve nasıl düşündüğümüz fizyolojimizi, fiziksel sağlığımız ve zindeliğimiz de düşüncelerimizi etkiler.
NLP (http://www.kisiselgelisim.gen.tr/Makaleler/nlp/nlp-teknikleri-2619.aspx)

sayginnlp
02-03-2015, 01:17
Sıkışık mı sıkışık bir trafikte iş randevunuza yetişmeye çalışıyorsunuz. Bir taraftan yeterince hazırlanmadığınız için bu buluşmanın nasıl geçeceğinin stresini yaşıyorsunuz. Diğer taraftan geç kalacağınız endişesini duyuyorsunuz. Tam o sırada radyoda "bizim şarkımız" dediğiniz bir şarkı çalmaya başlıyor. Birden gevşediğinizi hissediyorsunuz. Gözünüzün önünde sevdiğiniz kişi canlanıyor. Yüzünüzü bir tebessüm kaplıyor.
Yüzünüzde mutlu bir tebessüm, hülyalara dalmışken mavi-kırmızı ışıklı bir arabanın tam arkanızda olduğunu dikiz aynasından görüyorsunuz. Aniden içinizi sıkıntı kaplıyor çünkü ruhsatınızı evde unuttuğunuz aklınıza geliyor. Panikleyerek arabayı sağa çekmeye hazırlanırken, arkadaki polis arabasının sizden yol vermenizi istediğini fark ediyorsunuz.

Eliniz otomatikman sevgilinizin size şans getirsin diye verdiği arabanın aynasından sallanan Noel baba figürüne gidiyor. Rahatlıyorsunuz.
Çapalar iş başında, "bizim şarkımızı duymak sizi mutlu etti. Bu şarkıyı ilk dinlediğinizde bir dağ evinde şömine çıtır çıtır yanarken, siz karşısında sarmaş dolaş oturuyordunuz. O sırada radyoda bir şarkı çalıyordu. Siz müziğin ritmiyle dans etmeye başladınız ve bu şarkının sizin şarkınız, aşkınızın şarkısı olmasına karar verdiniz. Bu şarkıyı her dinlediğinizde içinizde benzer duygular canlanıyor."
Mavi- kırmızı ışıklı arabayı ilk arkanızda gördüğünüzde, hızlı gittiğiniz için ceza yemiştiniz. Hangi sürücü arkasında bu ışıkları gördüğünde olumsuz duygular yaşamaz ki?
Birçok insan kendisini nazardan koruyacağına inandığı mavi boncuğu üzerinde taşır.
Sporcular maça başlamadan önce kendilerine şans getireceğine inandığı bir takım objelere dokunur, sağ ayağıyla sahaya adım atar, belirli bazı sözleri kendine söyler ya da dua mırıldanır. O mavi kravat ya da yeşil fuların size şans getirdiğini bildiğiniz için önemli iş görüşmelerine onu takarak gidersiniz.
Ya biraz önce kavga ettiğiniz sevgiliniz, siz kavgayı biraz daha uzatarak haklı çıkmaya kararlıyken, size o yaramaz çocuk gülüşüyle göz kırptığında kavgayı sürdürmeye gücünüz kalır mı?
Tüm bu davranışlardaki ortak nokta geçmişteki bir deneyime dayanması ve sizin ruh halinizi anında değiştirebilmesidir. Mavi kravat ve yeşil fular size geçmişte yaşadığınız bir başarıyı çağrıştırır ve onu taktığınızda özgüveninizin arttığını hissedersiniz. Yaramaz çocuk gülüşlü sevgilinin bu gülüşünü ilk gördüğünüzde içinizde nasıl da sıcak duygular uyanmıştı. Hala da bir gülüş buzlan eritecek kadar sıcak.
NLP (http://www.cemalkondu.com/tr-TR/Blog/nlp/-nlp-ve-capa-2953/) 'de psikolojik bir durum yaratan uyarıcıya çapa denir.

sayginnlp
02-03-2015, 01:19
NLP dünyasında gelişen düşünce ve yöntemlerle ilk tanışmamın üzerinden yirmi yıl geçti. O ilk günlerde, günümüzde NLP ile bağdaştırılan hızlı, "parlak" tekniklerin hiçbiri yoktu. Bunun yerine öğrenme, seçme ve değişmeye ilişkin yeni bir yaklaşımın heyecanı vardı. Bu heyecan, NLP'de daha sonra ortaya çıkacak tüm gelişmelerin ilkelerini oluşturan insan düşünce ve davranışlarına ilişkin özgün ve güçlü ön varsayımlarla ateşlenmekteydi.

NLP'nin temel misyonu, her zaman bir insan olmanın "derin yapısı" üzerindeki gizem perdesini aralamak ve bu görünmez yapıların dünyayla ilişkimizi belirleyen yüzeydeki algılanabilir yapıya dönüşüm sürecini gözler önüne sermek olmuştur. NLP'nin "derin yapısı", onun ön varsayımlarıdır.

Joseph ve lan, NLP'nin ön varsayımlarını başlangıç noktası olarak almakla, NLP'nin en üretken yönünü vurgulamış oluyorlar. Umulur ki, bu yaklaşım dikkatimizi, NLP' nin sadece davranış ve yetenekler düzeylerindeki müdahalelerine yoğunlaşmaktan çıkarıp, inanç, kimlik ve maneviyat gibi daha yüksek düzeylerdeki konularla bağlantısına yönlendirebilir.

Yıllarca yüzeysel sonuçlar üzerinde durduktan sonra, NLP' nin köklerine dönüldüğünü görmek insanı rahatlatıyor. Bu yazının yüzey yapısı aracılığıyla NLP''nin derin zenginliğini öğrenebileceğinizi umarım.

NLP''nin prensipleri. Bu konu hakkında yazmak bizi mutlu ediyor. NLP' pratiktir, deneyimler hakkındadır -deneyimleriniz, bunların ne oldukları; ne olmaları gerektiği değil. NLP, sizin kendi dünya görüşünüzü zenginleştirmekle ilgilidir.

NLP' nedir? "Nöro" sözcüğü, zihinle ve düşünsel yaşamımızı nasıl düzenlediğimizle ilgilidir. "Linguistik" sözcüğü, dili nasıl kullandığımız ve dilin bizi nasıl etkilediği hakkındadır. "Programlama" ise, tekrarlanan davranış dizilerini ve nasıl amaçlı hareket ettiğimizi açıklar. Bu anlamda, NLP bağlantılarla ilgilidir, yani bizi diğer kişilerle, dünyayla ve manevi boyutla ilişkilendiren düşüncelerimiz, konuşmalarımız ve edimlerimizle ilgilidir.

NLP (http://kisiselgelisim.web.tr/Makaleler/nlp/nlp-teknikleri-84/)

sayginnlp
02-03-2015, 01:22
NLP VE BİLİNÇDIŞI ZİHİN Dünyadaki bütün eski kültürler ve geçmişte yaşamış olan ileri medeniyetler bilinç dışı zihnin gücüne nasıl erişeceklerini biliyorlardı. Sizler de hipnoz ve dil telkinleri sanatı aracılığıyla bu eski sırları öğreneceksiniz. Bunun yanında kendi dünyanızda şimdi nasıl hipnoze olmuş olduğunuzu öğreneceksiniz. İç dünyanızın kontrolünü elinize alabilirsiniz. Bilinç dışı zihnin sizin hazine sandığınız anahtarlar hepimizde var- NLP Pratisyen eğitimi sizlere sınırsız kaynaklarınıza açılan kapıyı gösterecek.

İLETİŞİM

NLP Teknikleri bugün dünyadaki en güçlü iletişim modeli. Programın sonunda diğer insanlarla iletişim kurmak alfabeyi bilmek kadar kolay olacak. Aileniz, arkadaşınız ve iş hayatınızdaki insanlarla tatminkâr ilişkiler kurma yeteneğiniz önemli ölçüde artacak.

NLP VE DİL

Sesinizin tonunu ve yüksekliğini değiştirerek ve bilinçli ve bilinç dışı zihninize yeni destekleyici cümleler yerleştirerek iç diyaloğunuzu nasıl ayarlayacağınızı Nlp ile öğreneceksiniz... Şimdiden daha iyi hissediyorsunuz öyle değil mi?... Dilin bütün davranışlarınızı nasıl programladığını ve bunun da sizin dünya deneyiminizi nasıl etkilediğini anlayacaksınız. Bu sayede daha fazla kişisel güç ve özgürlüğe sahip olacaksınız...

NLP İLE DUYGULAR

İLETİŞİM

NLP Teknikleri programının sonunda duygularınızın kontrolünü nasıl elinize alacağınızı bileceksiniz, zihninizde ve bedeninizde kaynakları nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz ve eski olumsuz geçmişte kalan duygularınıza sonsuza dek güle güle diyeceksiniz…

NLP İLE GELECEĞİNİZİ YARATMAK

İster üniversite öğrencisi olun, ister işadamı, anne, baba ya da ister meraklı bir insan.
Geleceğinizi nasıl programlayacağınızı öğrenmenin son derece faydalı olduğu konusunda hemfikir olacaksınız. Bir düşünün, NLP Teknikleri ile yeni stratejiler öğreniyorsunuz ve hayallerinizin bile ötesinde sonuçlarla sınavlarınızı geçiriyorsunuz!.. Ya da belki de iş hayatınızda bir sunum hazırlıyorsunuz ya da hayalinizdeki evi planlıyorsunuz ve bunu geleceğinize yerleştirip şimdi o yeni programın içine giriyorsunuz!...

NLP İLE ENERJİ VE EVRENSEL KANUNLAR (DAHA ÖNCE NLP PRACTİTİONER'DA ÖĞRETİLMEMİŞ OLAN YENİ EK BİLGİLER)


Duygusal, fiziksel ve ruhsal olarak yüksek düzeylerde gelişmek istiyorsanız evrenin metafiziksel kanunlarını anlamak ve kozmik enerjileri kullanmayı öğrenmek gereklidir. Bu programda size sunacağımız deneysel süreçler hayatınızı tamamen DÖNÜŞTÜRECEK.

NLP İLE MODELLEME

Kimlerin yetenek ve becerilerini seviyor, kimlerin yetenek ve becerilerine hayranlık ve saygı duyuyorsunuz? İş adamları, şarkıcılar, sporcular, hızlı dil öğrenenler... Her kim olursa olsun NLP Teknikleri modelleme süreciyle bu insanların yeteneklerini nöroloji düzeyinde modelleyebilir ve kendi sonuçlarınızı geliştirmek için nörolojinizi yeniden programlayabilirsiniz. Nlp ile MODELLEME başarılı bir gelecek için elinizde olan pasaportunuzdur!...

NLP Teknikleri (http://www.nlp.web.tr/makaleler/nlp-teknikleri/nlp-teknikleri-17.aspx)

Kalpsiz_
02-19-2016, 12:38
teşekkürler.

denizci
01-06-2017, 17:50
teşekkürler.

deryayilmaz
12-10-2017, 11:39
Kariyer için bu ikisini öneririm





Escort
sitesi Açma (https://www.trsitem.com/ads/escort-sitesi-acma/)

Escort Sitesi Seo (https://www.trsitem.com/ads/escort-sitesi-seo/)

deneme
03-13-2018, 17:17
teşekkürler.

deneme
01-21-2019, 12:09
konu ne alaka ?