PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hooijdonk Fener'i anlattı


MetinCeylan
04-21-2008, 11:00
http://www.haberaktuel.com/images/news/18372.jpg
21 Nisan 2008 / 10:42
Hooijdonk Fener'i anlattı
F.Bahçe'nin eski oyuncusu Hooijdonk, Zico'nun takıma önemli artılar kattığını belirterek, "F.Bahçe benim oynadığım dönemden daha karakterli bir takım olmuş" dedi..

2003 yılında Feyenoord'dan F.Bahçe'ye transfer olan ve bir anda taraftarın sevgilisi haline gelen ancak 2005'te ayrılan Peirre van Hooijdonk, sarı-lacivertli takımı aklından silememiş. İstanbul'u ve F.Bahçe'yi asla unutmayacağını her yerde dile getiren Hollandalı yıldız, bir televizyon programına çıkmak için geldiği İstanbul'da özel açıklamalar yaptı.

F.Bahçe'de çok güzel günler geçirdiğini özellikle taraftarı çok özlediğini söyleyen Hooijdonk, bir gün geri döneceğini ifade ederek, "F.Bahçe 25 milyondan fazla taraftarı olan çok büyük bir kulüp. Bir gün Türkiye'ye gelerek F.Bahçe'ye yeniden hizmet etmeyi istiyorum" dedi.

ZİCO DİSİPLİNİ ÖĞRETMİŞ
Kıraç'ın F.Bahçe için yazdığı 100. Yıl Marşı'yla çalan telefonuyla bizi şaşırtan Hollandalı eski takımı hakkında, "Eğer Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynuyorsanız ve ligde de şampiyonluğun en büyük adayıysanız, golcüleriniz iyi demektir. Özellikle tek forvet oynamak zor. Semih kendini çok geliştirdi. Benim oynadığım zaman yedekti. Kısa süre oyunda kalıyordu şimdi gol kralı. Kezman'a da güvenilmesi lazım. Tam destek verilmeli" diye konuştu. Kendi oynadığı dönemde teknik direktör olan Daum ile şimdiki teknik direktör Zico'yu karşılaştıran van Hooijdonk şunları söyledi: "Zico'nun sistemi Avrupa'da başarıyı getirdi. Ayrıca oyuncular topa sahip olmanın önemini anladılar. Bu takım benim oynadığımdan daha karakterli ve disiplinli. Zico oyunculara disiplinli futbolu öğretmiş."

DAUM BENDEN RAHATSIZ OLDU
Kendisini başkan Aziz Yıldırım'a şikayet eden Daum ile yıldızının neden bir türlü barışmadığı sorusunu da yanıtlayan Hooijdonk, Alman teknik direktörün takım üzerindeki etkisinden rahatsız olduğunu belirterek, "Ben bir şey konuştuğum zaman futbolcular beni dikkate alırdı. Taraftar da beni çok seviyordu. Daum benim bu kadar etkili olmamı istemedi. Ama ben sadece tecrübemi takıma yansıtmak istemiştim" diye konuştu.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=124730&uniq_id=1209064770