PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Hafıza Eğitimi


sayginnlp
12-03-2014, 02:44
Hafıza geliştirme sizi sürekli olarak tekrar etme zahmetinden kurtarıp, zihninizin el değmemiş noktalarını faaliyete geçirerek, bilgileri belirli noktalara depolamanızı sağlayacak ve günler, haftalar, aylar, yıllar sonra dahi istediğiniz her zaman bilgilerinizi çok rahat hatırlayabileceksiniz. Günümüz dünyasında zekanın beyin hücrelerinin sayısının fazla olmasıyla değil, beyin hücrelerinin arasında bulunan bağlantıların fazlalılığıyla doğru orantılı olduğu anlaşılmıştır. Aslına bakılırsa bu herkes adına son derece iyi bir haberdir. Çünkü zeka beyin hücrelerinin sayısıyla orantılı olsaydı, neredeyse hiç şansımız kalmazdı.

Beyin hücreleri çoğalmadığı ve bu hücreler maalesef ki öldükten sonra yenilenmediği için, zihnimizin potansiyelini artırmak ve zekamızı geliştirmek hiç bir şekilde mümkün olmazdı. Oysa beyin hücreleri arasında bulunan bağlar, bağlantılar güçlendirebilir ve istenildiğinde artırılabilir bir yapıya sahiptir. Yani zihinsel kapasitemizi ve yeteneklerimizi artırmak bizler için her zaman mümkün olan bir durumdur. Hayran olarak baktığınız, “Ne kadar da zeki” şeklinde yorumlar yaptıklarınızın sizden tek farkı beyinlerini nasıl kullanacaklarını iyi derecede bilmeleri, bir takım tekniklerin varlığından haberdar olmaları ve bu teknikleri başarılı bir şekilde uygulayabilmeleridir. Onların düşünce yapıları içerisinde “Ben dahi değilim, benim beynim bunları asla almaz.” gibi olumsuz düşüncelere yer yoktur. İnsan beyninin mevcut mükemmel kapasitesinin farkındadırlar ve zihinlerine sınır koymaktansa “Daha fazla ne yapabilirim?” şeklinde düşünmektedirler.

Kullanılan Hafıza Teknikleri ve Beynimizin Kapasitesi Hafıza teknikleri alanında uzmanlık kazanmış kişilerin ve araştırmacıların kullandıkları bir takım hafıza tekniklerini ve ne şekilde uygulayabileceğinizi öğrenmeye ne dersiniz? Öğretim döneminin ilk günlerinde öğrenilen bilgileri sevgili öğrencilerimizin yılsonunda da sınavlara girerken de hatırlaması gerekiyor. Hal böyleyken bir üniteyi ya da kitabın büyükçe bir bölümünü bir sayfa üzerinde özetlemeyi öğrenmeye ve gerekli bütün ayrıntıları yeni öğrenmişcesine sürekli olarak ve kolayca hatırlamaya ne dersiniz? Bütün zorluklar ve başarısızlıklar yalnızca varolan sahip olduğumuz potansiyelimizi kullanmamamızdan kaynaklanıyor. Gelin el ele vererek potansiyelimizi keşfedelim ve beynimizi şuankinden etkin kullanma yollarını öğrenelim.

Hafıza Eğitiminin temel amacı, daha kalıcı bir öğrenme sağlamaktır.

İzmir Hafıza Eğitimi hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Hafıza Eğitimleri alanında da eğitim ve seminer hizmetleri veren firmanın İzmir Hafıza Eğitimi (http://www.izmirhafizaegitimi.net/Makaleler/izmir-hafiza/izmir-hafiza-egitimi-3.aspx)(Saygın Coaching & Consulting) web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Site Sahibi : Saygın Coaching & Consulting

Saygın Coaching & Consulting firmasına her türlü konuda ulaşabileceğiniz telefon numarası aşağıdaki gibidir:
İzmir Hafıza Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz