PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Hızlı Okuma Kursu


sayginnlp
12-02-2014, 02:35
Okuma ve anlama hızınızı büyük oranda geliştirmek ve seviyenizi yükseltmek, çalışma hayatınız boyunca ya da günlük hayatınızda okumak zorunda kaldığınız dosya, rapor, gazete, dergi, kitap vb. gibi dökümanları daha kısa bir sürede okuyup bitirmenizi sağlayacaktır. bir Günde okumaya harcadığınız 1,5-2 saatlik zamanı 45-50 dakikaya indirebilme imkanı sağlayabilir, okumaya vakit bulamadığınız kitapları da okuyabilir, haftada 7-8 saat gibi büyük bir zaman kazanıp ailenize ve sosyal hayatınıza çok daha fazla ilgi gösterebilirsiniz.

Hızlı Okuma Eğitimlerinde yavaş okuma alışkanlıklarını terketme teknikleri, gözü hızlı görmeye alıştırma ve ritmik görme, geniş alanı görme teknikleri, şekillerle okuma teknikleri olma üzere dört temel konuda eğitim veriliyor. Hızlı okumada okuma kesinlikle sessiz olarak yapılmakta ve hiçbir kelime okuma esnasında atlanmamaktadır. Hızlı okuma Eğitimlerinde göz ritmi, gözün açısını genişletme, gözü hızlı görmeye alıştırma egzersizleri yapılıyor. Okunan kelime sayısının ve okunan kelimelerin anlaşılmasının arttırılması hedefleniyor. Hızlı okuma eğitimi sırasında okuyucunun okuduğu yazıyı anlamasının pek bir önemi yok. Önceleri anlamasa bile hızla okuması gerekiyor. Hızlı okuma da tıpkı otomobil kullanmada olduğu gibi, teknik iyice kavranıldıktan sonra kendiliğinden gelişir. Her okunan metin tam olarak anlaşılır.


Hızlı Okuma Eğitim İçeriği; Sesli okuma, okuyucuyu bir hayli yavaşlatıyor. Dudak kıpırdatarak okuma yaptığında aynı anda dudağını, gözlerini, dilini, boğazını, kulağını ve zihnini kullanırsın. Böylece okumaya odaklanma kapasiteni düşürürmüş olursun. Sesli okumayı engellemek için dişlerinin arasına kalem koyabilirsin. Hafif dinlendirici müzik eşliğinde okuma yapmak da sesli okumayı engelleyecektir.

Tekrar tekrar geri dönüşler yapılarak okumalar da okuma hızını engeller. Geri dönüşler yaparak okumanın nedeni de okuduğumuzu anladığımızdan emin olmak. Bunun nedeni kendine güvensizlikten kaynaklanıyor. Okunulanı iyice yiyip yutmak için tekrar tekrar okumak tercih ediliyor. Halbuki bu zihni yormaktan başka bir işe yaramıyor. Okuduğunu tek seferde anlayacağına kendini şartlamalısın ve okurken elinde bir kağıt ile okuduklarını kapata kapata ilerleyerek geri dönmeden okuma ve anlama alışkanlığını artırmalısın.

Kelime dağarcığının yeterli olmaması da okumayı ve anlamayı yavaşlatır. Okuduğumuz şeyler beynimizde var olan bilgiler ile örtüşmezse okuduklarımız havada kalır ve beyin bunları bir bilgi olarak kapısından içeri almaz. Bu yüzden kelime dağarcığının genişletilmesi önemlidir.

Hızlı Okuma Eğitimin Detayları:

Eğitim İsmi: Hızlı Okuma Eğitimi

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi okuyucunun mevcut okuma alışkanlıklarını belirleyip, anlayarak okuma hızını en az 3 kat köklü bir şekilde arttırmayı % 100 GARANTİ VERİLMEKTEDİR! Eğitimin temel hedefi anlama, dikkat, odaklanma, konsantrasyon en etkin şekilde gelişmeyi hedeflemektedir. Bu çalışmanın sonunda verimli ve etkin bir okuyucu olacağınızın garantisi verilmektedir.

Hızlı Okuma Eğitimin süresi: 24 saattir. 5 haftalık zaman diliminde programın tamamlanması uygundur. (Eğitimlerimiz %25 teorik, %75 pratik uygulamalardan oluşmaktadır.)

SBS, YGS, LYS, KPSS, ALES, DGS sınavına hazırlanıyorsunuz ama sınavdaki en büyük probleminiz sınav süresinin yeterli gelmemesi, sınavlarda 45. dk. veya bir saate yakın ekstra zaman kazanabilirsiniz. Sınavda hızlı okuyup ve daha az yorularak kısa sürede daha çok soru çözebilirsiniz.

Sınavlara hazırlanan bir öğrenci normalde soruları verilen zaman diliminde yetiştiremediği halde Anlayarak Hızlı Okuma Tekniklerini öğrenen bir öğrenci sınavda süreyi yetiştirmeyi bir yana bırakıp 45- 60 dk kazanır.

Hızlı okuma Eğitimlerimiz olduğu merkezler

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi

İzmir Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimi

İzmir Alsancak Hızlı Okuma Eğitimi

Antalya Hızlı Okuma Eğitimi

Denizli Hızlı Okuma Eğitimi

Muğla Hızlı Okuma Eğitimi


Hızlı Okuma Yeteneği Sonra Kaybedilebilir mi?

Hızlı okuma kabiliyeti, bisiklete binme, araba kullanma ve yüzme gibi bir kere öğrenilince hayat boyu unutulmayan eylemlerdendir. Bu nedenle hızlı okuma kabiliyeti zaman geçtikçe kaybedilmez. Ancak şu var ki, nasıl devamlı yüzen ve ya sürekli bisiklete binen bir kimse, bu eylemleri arada bir yapanlara göre daha çabuk ve ileridedirler. Aynı durum geçerlidir. Ne kadar fazla tekrar egzersiz yapılırsa, o kadar gelişme gösterilir. Bununla beraber, ne kadar da ara verseniz, eski durumunuza asla dönmez ve bu eğitimi almamış bir kişiden çok daha fazla kelime okuyabilirsiniz.

İzmir Hızlı Okuma eğitimi çеvrеnizе baktığınız zaman alan kişilеrin kеndilеrini fazlası ilе bеlli еttiklеrini görеbilirsiniz. Toplum içеrisindе hеr konuda bilgi sahibi olan vе hеr konuyu еksiksiz olarak hatırlayan kişilеrе özеnеrеk bakıyorsunuz. Oysa sizdе onlardan biri olabilirsiniz. Sadеcе hızlı okuma vе hafıza teknikleri eğitimi almanız yеtеrli olacaktır.

Hızlı Okuma Eğitimi ilе okuduklarınızı daha iyi anlayabilir vе aynı sürе içindе еn az 2 -3 kat daha hızlı okuyabilirsiniz. .İzmir Hızlı Okuma (http://www.hizliokuma.web.tr/Makaleler/izmir-hizli-okuma-3.aspx) Eğitimi Beş haftalık bir çalışma nеticеsindе iyi sonuçlar еldе еdеbilirsiniz. Hеrkеsin iyi bir еğitimcidеn bu еğitimlеri almasını tavsiyе еdеrim. Okuma, Hızlı Okuma Teknikleri için tanıtımını yaptığım web siteyi inceleyebilrsiniz.


Site Sahibi : Saygın Coaching & Consulting

Sitenizin avantajlı tarafı: Kolay gezilebilir ve şık olması.

blackred
09-30-2020, 10:48
Arkadaşlar hızlı okuma ve anlama kursunu hafıza teknikleri ile birleştiren denensin diye uygun bir fiyat yer buldum ben aldım çok memnun kaldım belki işinize yarar, online olarak alabiliyorsunuz kursu bitirince de hemen sertifikanızı alıyorsunu.
https://www.uzemku.com/home/course/haf%C4%B1za-teknikleriyle-h%C4%B1zl%C4%B1-okuma-ve-etkili-anlama/281