PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'de İzmir depremi


Kalpsiz_
11-22-2007, 23:39
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

14 Ağustos 2007 tarihinde CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kemal Karataş'ı il başkanlığı görevine atadı. Bu dönemde il başkan vekilliği yapan Zikri Dursun ve yönetim kurulu ise 11 Eylül 2007 tarihinde görevden alındı. Zikri Dursun ve arkadaşları, görevden alınmalarına ilişkin MYK kararına itiraz ederek, 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "yürütmenin durdurulması" yönünde dava açtı.

Konuyu görüşen mahkeme heyeti, Hıdır Kaya, Vedat Karataş, Bayram Kurt, Osman Peri ve Zikri Dursun'un başvurusu üzerine, CHP MYK tarafından yapılan atamada "yürütmenin durdurulması" kararını verdi.

Karar sonrası konuşan Zikri Dursun, il başkanının kim olacağı yönündeki sorulara, "İl yönetim kurulumuz kimi uygun görürse o il başkanı olacak" dedi. CHP Genel Merkezi'nin kendilerini yeniden görevden alması durumunda nasıl davranacağı sorulan Dursun, "MYK'nın vereceği karardır. Bu konuda birşey söyleyemem" diye konuştu.

Kaynak: AA