PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Beraber kazanır, beraber kaybederiz”


SESSİZCE
04-20-2008, 22:45
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-03-26_zico288.jpg
Teknik Direktörümüz Zico, futbolun bir takım oyunu olduğunu belirtirek, "Kazanırsak hep beraber kazanır, kaybedersek hep beraber kaybederiz" diye konuştu.
4-1 kazandığımız Denizlispor maçı sonrası canlı yayında açıklamalar yapan Zico, bugün çok fazla gol pozisyonuna girdiklerini söyledi. Zico, "Bugün çok fazla gol pozisyona girdik. Bir kısmını değerlendirdik. Geri kalanlarını da değerlendirseydik, skor çok farklı olurdu. Önemli olan galibiyetti. Gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu. Geçen haftaki son dakika golünün ve Kezman'ın bugün attığı golün hatırlatılması üzerine ise Zico, "Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Futbol bir takım oyunudur. Bazı oyuncular bazı maçlarda iyi oyunlarıyla öne çıkar, bazı oyuncular da kötü performansıyla öne çıkar. Kezman geçen hafta bunlardan birini yaşadı. Ama ne olursa olsun Kezman, oyun içerisinde her zaman var olan ve işini yapan, takım adına görevini üstlenen bir oyuncu. Forvetler böyledir; gol attıkça varlardır. Bu tip şeylerin olması normal. Bazı oyuncular bazı maçlarda öne çıksa da biz bir takımız. Kazanırsak da hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz" diye konuştu.
Gelecek haftaki Galatasaray maçını da değerlendiren Zico, "Önümüzdeki hafta Galatasaray ve kalan 3 haftaya en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Tabii sonuçta bu bir derbi maçtır ve olumlu bir skor bizi daha avantajlı duruma getirir. Ama şu an kendimize bağımlıyız ve her maçımızı kazanmak istiyoruz. Tabii o maçta da en iyi sonucu almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Figer'le görüşmesine de açıklık getiren Zico, "Juan Figer benim çok iyi arkadaşım. Onunla transfer görüşmesi yapmamız mümkün değil. Ben Onunla Fenerbahçe'nin varlığını bilmeden önceden arkadaştım. Biz uzun zamandan tanışırız. Transfer görüşmelerini ben değil, yönetim yapar. Benim Figer'le görüşmem 'Sadece nasılsın iyi misin' şeklinde olmuştur" dedi.

BASIN TOPLANTISI

Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında ise, ''Maçın büyük bölümünde fırsatları daha fazla elinde tutan taraftık. Oyuncularımız iyi bir mücadele gösterdiler. Kaçırdığımız pozisyonları atsak skor daha farklı olurdu. Bugün taraftarımız stattan çıkarken, futbolcularımızın mücadelesinden dolayı mutlu bir şekilde ayrılmışlardır'' diye konuştu. Geçen hafta penaltı kaçıran Kezman'ı nasıl motive ettiği sorusu sorulan Zico, hafta içinde yaptığı toplantılarda bir takımın kazanırken hep beraber, kaybederken de hep beraber olduğunu ifade ettiğini anlatarak, ''Forvet oyuncularının hayatı özellikle böyledir. Şu gerçektir ki takımın başarısı sizin başarınız, başarısızlığı sizin başarısızlığınızdır. Geçen haftanın sorumlusu Kezman değildi. Geçen hafta her şey Kezman adına kötüydü, şimdi her şey onun adına daha iyi'' dedi. Zico, maç içinde yaptığı oyuncu değişikliklerini kart cezası sınırındaki oyuncularının durumuna göre yaptığını, ancak Gökhan değişikliğini sakatlık nedeniyle gerçekleştirdiğini ifade etti. Skor 3-0 olduktan sonra Alex'i kart görebilir endişesiyle oyundan aldığını belirten Zico, Kezman'ı da çıkarmak istediğini, ancak o dakikalarda Gökhan sakatlandığı için mecburi bir değişiklik yaptığını, bu noktada kart sınırındaki Yasin'in yerine Can'ı oyuna dahil ettiğini bildirdi. Semih'in sonradan oyuna girdiği maçlarda etkili bir performans ortaya koyduğunu, ama Semih'e bu etiketi yapıştırmanın yanlış olacağını belirten Zico, ''Kezman ve Semih ikisi de farklı karakterli oyuncular. Semih sonradan oyuna girdiği maçlarda daha fazla göze batan performans sergiliyor. Bunun sebebi takımla iyi anlaşması ve rakip futbolcuların yorulduğu bir sırada kendi performansını iyi bir şekilde ortaya koyabilmesi'' diye konuştu. Roberto Carlos'un ciddi bir sakatlık geçirdiğini ve sezonu kapattığını ifade eden Zico, Brezilyalı yıldızdan gelecek sezon yararlanabileceklerini kaydetti. Zico, Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili olarak, ''Her şey bu maçta elbetteki çözülmeyecek. Oynamamız gereken 2'şer maç daha olacak'' dedi. Galatasaray'ın teknik direktörsüz karşılarına çıkacak olmasının kendileri için bir avantaj olup olmayacağı sorulan Zico, ''Takımın başında ona yön verecek kişiler olacaktır. Daha önceki futbol hayatımda gördüm ki, teknik direktörsüz çıkan takımlar yendiler veya yenildiler, başarılı oldular. Takımın başında çıkacak kişiye de saygı göstermeliyiz. Futbol saha içinde kazanılır. Teknik adamın saha içine etkisi maç sırasında çok azdır. Saha içinde neleri iyi yapabiliriz ona bakmalıyız, kendimize bakmalıyız. Önemli derbiye hazırlanacağız. Her şey bu maçta elbette ki çözülmeyecek. Oynamamız gereken 2'şer maç daha olacak. Derbilerde hiçbir şekilde hiçbir tarafın ötekine avantajı yoktur'' diye KONUŞTU.
KAYNAK:www.fenerbahce.org/icerik/haber/11507/

MetinCeylan
04-20-2008, 23:53
dogru konusmus:)