PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan CHP'ye öfkeli


MetinCeylan
04-19-2008, 16:54
http://www2.internethaber.com/images/news/60842.jpg
Erdoğan CHP'ye öfkeli
19 Nisan 2008 Cumartesi 13:26
Başbakan Erdoğan sermaye girişinin azalmasına sevinenlere çattı. CHP'yi 1940'lı yıllardan kurtulamamakla eleştirdi.


Başbakan Erdoğan CHP'yi yabancı sermaye düşmanlığı yapmakla suçladı. Erdoğan güven ve istikrarı zedeleyenleri tarihin ve milletin affetmeyeceğini söyledi.

İktidarı kötülemek adına Türkiye'nin kötüye gitmesine sevinenler olduğunu savunan Erdoğan, muhalefetin dünyadaki gelişmelerden habersiz olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, geçenlerde ana muhalefet partisinin yaptığı değerlendirmeye işaret etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

KUŞ BİLE OLAMAZSIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefet partisinin temsilcilerinden bir tanesi ilginç bir değerlendirme yapmış 'AK Parti'nin aldığı oyun yüzde 47 değil, 33'tür' diyor. Bunlar ya demokrasiyi bilmiyorlar, ya bu ülkede seçimler nasıl yapılır bunu bilmiyorlar. Varsay ki senin dediğin hesap doğru, o zaman kendi partinin hesabını da ortaya koy bakalım, o zaman kuş bile olamazsın'' dedi.

BUNLARIN DÜNYADAN HABERİ YOK

Başbakan Erdoğan, bir dönem Türkiye'de sermayenin yeşil, beyaz, kızıl diye ayrıldığını anımsatarak, ''Sizinkiler, bizimkiler diye ayrımcılık yaptılar, şimdi bunun bir başka versiyonununu sürdürüyorlar, yerli sermaye, yabancı sermaye diye ayrım yapıyorlar. Açık söylüyorum, bunların dünyadan haberleri yok. Dünyanın nereden nereye geldiği, nereye doğru gitmekte olduğu hakkında en küçük bir fikir veya fikri kırıntıları da yok'' diye konuştu.

SON 5 YILDA 5 MİLYAR DOLAR

Katar'da Türk iş adamları ile bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, Türk müteahhitlerinin Katar'da son 5 yılda gerçekleştirdikleri proje miktarının 5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Erdoğan, ''Çıkıyor Meclis'te diyor ki (Katar'da bu kadar ne işleri var). Oturursun burada, o zaman, 5 yıl önce hangi noktadaysan o noktada kalırsın. Ama bunların böyle bir derdi yok. İnanın bunların vatan sevgisi diye, millet sevgisi diye bir dertleri yok, bu kadar açık konuşuyorum yok'' dedi.

ORTADOĞU SERMAYESİNE KÜÇÜMSEYEREK BAKMIŞIZ

Başbakan Erdoğan, Katar'da, 7 bin Türk vatandaşının çalıştığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Bunları nasıl görmezden gelirsiniz. Bugün eğer dünyada Türk müteahhitleri, ABD ve Çin'den sonra 3. sıraya oturmuşsa, bu durup dururken olmadı. Dünyaya ülkemizi pazarlamak dediğimiz zaman, bunların aklına başka şeyler geliyor. Böyle oldu, koşturarak oldu. Yine dolaşacağız, yine koşturacağız, ama bunların anladıkları şekilde değil, çünkü bunlar hep aynaya bakarak konuşuyorlar ve orada da kendilerini görüyorlar, bizi göremezler. Uzun zaman ne Katar'da, ne Dubai'de, ne Kuveyt'te olmuşuz, küçümseyerek bakmışız. İngiliz, ABD, Alman olmuş, ticaret yapmaya ve oradan sermaye çekmeye gitmişler ve çekmişler.''

Balkan ülkelerinin her birinde Türk müteahhidi, Türk yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, Bulgaristan'da sadece 2007 yılında yapılan yatırımın 600 milyon dolar seviyesinde olduğunu anımsattı.

Başbakan Erdoğan, ''Burada bu niye yapılıyor, neden yapılıyor? Orada Türk müteahhidinin gücünü ispatlaması, Türkiye'nin dünyaya tanıtımı, dünyaya açılması noktasından çok önemli. AB üyesi ülkelere açılması bakımından çok önemli'' dedi.

İSVEÇ'TE TÜRKLER BAŞI DİK GEZİYORLAR

Erdoğan, İsveç'te de yine Türk iş adamları bulunduğunu, bugün İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları tarafından kurulan şirket sayısının 3 bine yaklaştığını, cirolarının da yılda 3 milyar Avro'yu geçtiğini ifade ederek, ''İsveç'te 50 bin kişiye iş ve istihdam sağlıyorlar. Bunları gördüğüm zaman duygulanıyorum, Türkiye adına göğsümüz kabarıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak gidiyorsunuz, orada vatandaşlarınızı görüyorsunuz ve onlar da göğsünü gere gere 'artık bizim alnımız öne eğik değil, dik geziyoruz Başbakanım' diyorlar. Hamd olsun İsveç parlamentosunda Türkler var'' diye konuştu.

YABANCI YOK, KÜRESEL SERMAYE VAR

İstanbul'dan kalkan hemen hemen her uçakta bir Türk iş adamının elinde çantası ile adı duyulmamış ülkelere gittiğini, oradaki yatırım imkanlarını araştırdığını ve oraya yatırım yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, MÜSİAD üyesi iş adamlarının gittikleri her ülkede yatırımlarını görmekten de haklı bir gurur duyduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Senin iş adamın, senin sanayicin gidecek, dünyanın dört bir köşesinde yatırım yapacak, ama sen yabancı deyip Türkiye'ye yatırım gelmesini istemeyeceksin. Artık yabancı yok, artık küresel sermaye var, onun için ona aykırı duramazsın, bunun tutar tarafı, mantıklı bir izahı yoktur. Eğer batı büyüyorsa işte böyle büyüyor. Para adete bir cıva gibidir, kendisi için uygun zemin neresiyse oraya gider. Sen bu uygun zemini hazırlarsan Türkiye'ye gelir. İşte Türkiye'yi şu anda uygun zemin olarak görüyorlardı. 5 yıl böyle gördüler, onun için hep tırmanışta olun.''

YATIRIMDA DÜŞÜŞ OLDU ZEVKTEN DÖRT KÖŞE OLDULAR

Bazılarının, ''Geçen yıla göre Türkiye'deki küresel sermaye yatırımlarında yüzde 85 düşüş var'' diye zevkten dört köşe olduklarını, ancak bunun nedenleri üzerinde durmadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Acaba neden korkuyorlar, sermaye ürkektir. Bana gelen yatırımcı firmalar şunu soruyor, 'Ne oluyor?' Öyle bir noktaya geldik ki, Misak-ı Milli sınırları içine kendisini hapsetmekten, sınırlarını dar tutmaktan, değişememekten, değişime direnmekten dolayı kendilerine övünç payı çıkarmaya çalışıyorlar.

ANKARA'YA SIKIŞIP KALMIŞLAR

1940'ların Türkiyesine, dünyasına takılıp kalmışlar, oradan bir adım öteye geçemiyorlar. Keşke Misak-ı Milli sınırları olsa o kadar bile değil, bunlar Ankara'ya, İstanbul'a sıkışıp kalmışlar, dünyaya sağır, dünyaya kör, gelişmelerden haberi yok. Kuyu kazmakla, engel çıkarmakla, başaranların altını oymakla meşguller.''

BUNLARIN AR DAMARI ÇATLAMIŞ

Şimdi de pirinç spekülatörleri çıktı. Ayıptır bunlar da ar diye bir şey yok. Depolarda pirinci saklayıp daha fazla fiyata satma derdindeler. Bu cambazlara aldanmayın gerekirse aldanmayın. Bunların üzerine gideceğiz. Milletle beraber bunun hesabını soracağız.

Ülkemiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Zor elde ettiği istikrarı korumak noktasında son derece karalıyız. Gerilimin tarafı olmayacağız.
İçeride gerilim çıkarıp dengeleri bozmak isteyenler var. Hayali tehdit üretip kendi hayallerine inanıyorlar.

HAYALLERİMİZİ YİTİRMEYELİM

Artık birileri hapşırınca nezle olmuyoruz. Yeter ki millet olarak kazanımlarımıza sahip çıkalım. Hayallerimizi yitirmeyelim. Cesur duruşu muhafaza ettiğmiz sürece çözemeyeceğimiz sorun yok.

Çetelerle mücadelede kararlılığımız sürecek. Güneş balçıkla sıvanmaz Bunların attığı iftira tutmaz. Yolumuza devam edeceğiz..
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137536