PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti'nin saldırısı barıştırdı


kayısıkentli
04-19-2008, 12:19
Kamer Genç Meclis'te Ak Partililerin saldırısına maruz kaldı. Ancak bu kavga güzel bir barışa vesile oldu. Genç bakın kimle barıştı?
http://www.internethaber.com/images/other/zubeyir.jpg
ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ TBMM Genel Kurul’unda AK Parti’lilerin linç girişiminden kurtulduktan sonra Kamer Genç’i arayıp, destek veren ve ‘geçmiş olsun’ diyenlerin başında CHP Lideri Deniz Baykal da vardı. Oysa ikili; 1995 seçimleri arifesinde kopmuş ve bugüne kadar da bir araya gelmemiş ve konuşmamıştı.

BAYKAL 13 YIL SONRA ARADI
Dün; TBMM’deki odasında görüştüğümüz Kamer Genç, kendisini Onur Öymen, Gaye Erbatur, Mustafa Özyürek gibi CHP kurmaylarının yanı sıra Deniz Baykal’ın da aradığını ve ‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulunduğunu söyledi.

Kamer Genç, Baykal ile 13 yıldır konuşmadıklarını sadece 22 Temmuz seçimlerinden kısa bir süre sonra kuliste tesadüfen karşılaştıklarını ve selamlaştıklarını bunun dışında hiçbir konuda konuşmadıklarını da söyledi.

SEÇİMDEN SONRA İLK HEDEFİ BAYKAL'DI
1995 seçimlerine kadar CHP’li olan ancak o seçimlerde CHP listelerine alınmayan Genç, kendisini aday göstermeyen Baykal’a tepki göstermiş ve CHP’den istifa edip, DYP’ye katılmıştı. Çiller’in verdiği desteği unutmayan ve DYP milletvekili olan Kamer Genç, yeniden CHP’ye dönmesine ilişkin çağrılara da kapıyı kapatmıştı. Genç, 22 Temmuz seçimleri öncesinde de DP’den aday olmamış ancak CHP’ye de gidememişti. Bağımsız olarak Tunceli’den seçilip gelen Genç, AKP ve Başbakan Erdoğan’dan önce ilk olarak Baykal’ı hedef almıştı.

YENİDEN CHP'YE KATILACAK MI?
Genç, seçim sonuçları açıklandıktan sonra; “ Baykal artık siyasi mevtadır. Acilen musalla taşına yatsın” diyerek, Baykal ile arasındaki husumeti göstermişti. Ancak, CHP içinde yakın dostları da bulunan Genç, önceki günkü linç girişiminden CHP’li dostlarının sayesinde kurtuldu. Ve ardından CHP liderinin telefonu ile 13 yıllık küslüğe de nokta koydu.

Şimdi de Genç’in CHP saflarına yeniden katılıp katılmayacağına ilişkin spekülasyonlar yapılmaya başlandı bile…