PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korku filmi gibi din dersi


MetinCeylan
04-18-2008, 17:58
http://www2.internethaber.com/images/news/60795.jpg
Korku filmi gibi din dersi
18 Nisan 2008 Cuma 17:40
Gaziantep'de bir lise... Öğretmen öğrencilere bir video izletiyor. Ama bu video öğrencilerin psikolojisini bozuyor.


Gaziantep'deki Hasan Ali Yücel Lisesi'nde öğrencilere, namaz kılmayan bir gencin başına geleceklerin anlatıldığı, Azrail ve ölüm konulu şiddet içeren VCD izletildi.

VELİLER ŞİKAYET ETTİ

Arapça seslendirmeli Türkçe alt yazılı `Rabbim geri döndür' adlı VCD'yi izleyen öğrencilerden bazılarında davranış bozukluğu görülürken velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Hasan Ali Yücel Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar, iki hafta önce 11'inci sınıf öğrencilerine, okulun biyoloji laboratuarında sinevizyon aracılığıyla 35 dadikalık `Rabbim geri döndür' VCD'sini izletti.

FİLMDE ŞEYTAN SAHNELERİ

Korku filmlerindeki gibi efektlerle süslenen VCD, Kur'an-ı Kerim okuyan bir babanın, aynı evde kağıt oynayıp, müzik dinleyerek eğlenen oğlu Hasan'ı namaz kılması için uyardığı görüntülerle başlıyor. Hasan babasının sözüne aldırmayıp, müzik dinliyor.

Bu sırada uykuya dalan Hasan'ın yanına, elinde orak beyaz kıyafetli ölüm meleği (Azrail) geliyor ve çırpınarak direnen kurbanının canını alıyor. Hasan, bir imam tarafından yıkanıyor, kefenleniyor, gömülüyor. Yıkama sırasında şeytan da Hasan'a kaynar su döküyor. Hasan gömüldükten sonra zincirlerle bağlı olarak cehenneme götürülüyor.

ŞEYTANDAN ÇAĞRI

Siyah kıyafetler içindeki Şeytan, `Gel Hasan gel. Benim dostumsun. Sen nereye gittiysen benim esirim oldun. Yoldan çıkmana vesile olan arkadaşlarınla tanışmana ben vesile oldum" diye onu karşılıyor.

Aynı VCD'de namaz vakti uyanması için bir meleğin çağrı yaptığı Hasan, kalkmayınca, zincirle ateşin içine çekilerek cezalandırılıyor.

Korku içinde ağlayan ve yaşadıkları gözünün önünden film şeridi gibi geçen Hasan, bunları izlerken "Rabbim beni geri döndür" diyerek uyanıyor, namazını kılıp, affedilmesi için dua ediyor.
İŞTE FİLMİN İLK SAHNESİ
http://www.youtube.com/watch?v=LPMKO7O-Y_o

İKİNCİ SAHNESİ
http://www.youtube.com/watch?v=NUcOnDyjaHU

ÜÇÜNCÜ SAHNESİ
http://www.youtube.com/watch?v=a_lZxidNTKQ

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Korku ve dehşet sahneleriyle dolu bu VCD'yi izleyen öğrencilerden çoğunda davranış bozukluğu başlayınca veliler şikayetçi oldu. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine soruşturma başlatıldı.

Öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını bildiren Hasan Ali Yücel Lisesi Müdürü Ömer Demir, VCD'yi kendisinin de izlediğini belirtirken, "Her saniyesi korku dolu. Durumun ciddiyetinin farkındayız. Gereken soruşturma yürütülüyor" dedi
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137461