PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halı Modelleri


nurettineres
10-16-2014, 14:50
Halı modelleri evinizin havasını değiştirmek için harika bir düşünce. İnsanların evlerinde kendilerini ve gelen misafirlerini huzurlu bir şekilde ağırlayabilmesini sağlayan farklı renk, desen ve boyuttaki halılar en uygun fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Salon, mutfak, yatak odası veya çocuk odası için yüzlerce farklı halı modelleri sergilenmektedir. Hem evinizin dekorasyonunu ortaya çıkartan halılar hem de çocuklarınızın sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi için büyük önem arz etmektedir. Seçimlerinizde kişisel zevklerinizin yanı sıra, çocuklarınızın sağlığını ve dekorasyonunuzdaki renk tonlarını da dikkate almalısınız.

Her sektörde olduğu gibi halı sektöründe de büyük bir mücadele boy göstermektedir. Üretici firmalar her sezon yepyeni desenlerde halıları piyasaya sürmektedir. Tüketicilerin genellikle yeni evlendiği dönemlerde ve evini yenilemek istediklerinde satın almayı uygun gördükleri halılar, ülkemizdeki büyük firmalar tarafından özenle üretilmektedir. Bir çok mağaza ve online alışveriş sitesinde görebildiğiniz halı modelleri (http://www.buroteknik.com/Hali-Modelleri-Fiyatlari) arasından en çok tercih edilen Padişah, Dinarsu ve Efsane halıları internet sitemiz aracılığıyla yakından inceleyebilirsiniz.

http://blog.teknodiyalog.com/wp-content/uploads/2014/10/hali-modelleri.jpg

Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer halı almak istiyorsanız ve modeller arasında kararsız kaldıysanız bu uyarıları mutlaka dikkate almalısınız. Halı modelleri arasından seçim yapan tüketicilerin büyük çoğunluğu öncelikle fiyat aralığı belirlemektedir. Bu fiyat aralığında belki de en uygun olanları seçmektedir. Fakat en önemli soru; Halıyı ne kadar uzun süre kullanmak istiyorsunuz? sorusudur. Eğer uzun yıllar seçim yaptığınız halıyı kullanmak istiyorsanız biraz daha pahalı modellere göz atmanızda fayda olacağı kanısındayım.

Kullanım Alanının Belirlenmesi

En doğru halı modelini belirleyebilmek için kendinize soracağınız bazı sorular olması gerekiyor. Bunların birincisi; halıyı hangi odada kullanmak için alıyorum? sorusudur. Ayrıca kullanılan oda aile tarafından ortak zaman geçirilen bir alan mıdır? Odaya dış kapıdan doğrudan giriş yapılabiliyor mu? Halı doğrudan güneş ışığını görebilecek bir noktada mı olacak?

Eğer salon, koridor veya merdiven gibi sürekli üzerinde bir hareket olan noktalar için halı alacaksanız bütçenize göre en kaliteli halıyı almanız gerekmektedir. Ayrıca halı modelleri (http://www.buroteknik.com/Hali-Modelleri-Fiyatlari) içerisinden üreticilerin marka performans sınıflandırma kılavuzlarına mutlaka göz atmanız gerekiyor. Bu kılavuzlar tüketicilere alacakları halının hangi bölgede ne kadar iyi performans sağlayabildiğini göstermektedir. Kılavuzda 5 üzerinden puanlama yapılmaktadır. Böylelikle halı serisi içerisinde 4-5 puanlar en iyi halıları temsil etmektedir.

Renk Seçimi

Salon ve odalarda kapladığı alanlar göz önünde bulundurulduğunda ev dekorasyonunun en önemli kısmını halılar oluşturmaktadır. Yüzeylerin kaplanmasında canlı ve doğal renkler seçilip, kendi tarzınızı da ortaya koyabileceğinizi unutmayın.

Halı seçimlerindeki renk kriteri tamamen tüketicinin kişisel zevklerini yansıtmaktadır. Yani dilediğiniz renk, boyut ve desende halı modelini seçebilirsiniz. Seçeceğiniz renklerin odanın tamamında söz sahibi olacağını da sakın unutmayın. Dilediğiniz halı modelini bulmak günümüz halı pazarında oldukça kolay hala gelmiştir. Popülerliği yıllardır değişmeyen bej rengindeki halı modelleri, odanızı olduğundan daha büyük ve ferah göstermektedir.

Fakat halı satın alırken satıcılarında sizi uyaracağı gibi renkleri mutlaka odadaki mobilya ve perdelere uygun olacak şekilde seçmelisiniz. Eğer dekorasyonunuza uygun tonda bir halı seçerseniz, renk bütünlüğü sağlanır ve görsel anlamda kaliteyi yakalamış olursunuz. Son yıllarda ülkemizde en çok rağbet gören halı renkleri ise şu şekildedir; mavi, koyu yeşil, pembe ve toprak renkleri.

Bütçenize en uygun halı modellerini görmek ve satın almak için: http://www.buroteknik.com/Hali-Modelleri-Fiyatlari