Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal'ın dediği oldu


MetinCeylan
04-17-2008, 16:20
http://www2.internethaber.com/images/news/36262.jpg
Baykal'ın dediği oldu
17 Nisan 2008 Perşembe 16:06
CHP'nin mahkemelik olan tüzük davasında karar çıktı. Ali Topuz hakimin bir ay arayla 2 farklı karar verdiğini iddia etti.


Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP tüzüğünün ''genel başkanlık ile il ve ilçe başkanlıklarına adaylığa'' ilişkin iki maddesinin yürütmesinin, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması istemiyle açılan davanın dilekçesini, ''görevsizlik'' kararıyla reddetti.

Davanın bugünkü duruşmasına, CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve avukat Raziye Balcı ile CHP'nin avukatı Ahmet Çörtoğlu katıldı.

ALİ TOPUZ İSYAN ETTİ

Ali Topuz, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, ''aynı hakimin bir önceki celse mahkemenin 'görevli' olduğuna karar verdiğini, bugün ise hiçbir şey değişmediği halde 'görevli' olmadığını kararlaştırdığını'' kaydetti.

Topuz, ''Bu, hukuk adına üzerinde çok düşünülmesi gereken çok büyük bir çarpıklıktır. Demek ki sadece partilerin içleri değil, hukukun içi de aynı şekilde, birtakım çarpıklıkları barındırıyor. Bunlar Türkiye'nin ne kadar çürümüş bir noktaya geldiğini gösteriyor'' diye konuştu.

DAVA DİLEKÇESİ

Raziye Balcı ve Kamil Babür Kağan'ın açtığı davanın dilekçesinde, CHP parti tüzüğünün, ''genel başkanlık adaylığına ilişkin'' 55. maddesinin 11. fıkrasının 3. ve 4. cümleleri ile ''il ve ilçe kongrelerinde başkanlık adaylığına ilişkin'' 48. maddesinin 1. bendinin 2. fıkrasında yer alan ifadelerin, Anayasa'nın 2, 67, 68. ve 69. maddeleri ile 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 4, 90. ve 93. maddelerine aykırı olduğu iddia edilmişti.

Dilekçede, söz konusu maddelerin, ''hükümsüz ve geçersiz'' olduğuna ve ''yok hükmünde sayılması'' gerektiğine ilişkin karar alınması talep edilerek, maddelerin uygulanmasının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması istenmişti.

Aynı konuda Ali Topuz tarafından Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada ise birleştirme kararı verilerek, dosya Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmişti.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg