PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komedi Dükkanı çalıntı mı?


MetinCeylan
04-16-2008, 15:37
http://www2.internethaber.com/images/news/60600.jpg
Komedi Dükkanı çalıntı mı?
16 Nisan 2008 Çarşamba 14:55
Okan Bayülgen, TV'de son günlerin popüler programı Komedi Dükkanı'nın kendi fikri olduğunu iddia ediyor


Tolga Çevik, büyük ilgi çeken 'Komedi Dükkanı'nın formatını bir gece uyurken ilham perilerinin kulağına fısıldadığını söylemişti. Ancak Okan Bayülgen aksini iddia etti.

Okan Bayülgen, avukatı aracılığı ile Tolga Çevik, Reklam Denetim Üst Kurulu, Reklamcılar Derneği, TRT ve reklamı yapan ajansa ihtar göndermek için işlemleri başlattığını ve dava açacağını söyledi. Günaydın'dan Rahşan Gülşan'ın yazdıklarına göre tazminat arayışında olmayan Bayülgen, ihtar belgesinde tüm bu ürünlere, "Bu fikir Okan Bayülgen'den alınmıştır" ibaresinin düşülmesini istiyor.
AMACIM GENÇ BİR OYUNCUNUN PARASINI ALMAK DEĞİL

İşte Okan'ın açıklamaları: "Amacım genç bir oyuncunun parasını almak değil. Benim genç insanlarla bir derdim yok. Türkiye bilgi çağını fikir hırsızları ile yakalayamaz. Fikir hırsızlarının, 'fikir hırsızı' olarak damgalanması gerekir. Bir genç oyuncu 'gece yattım, sabah kalktım' diye format üretemez. Bunu sahne sanatlarının doğasına aykırı bulduğum için, sahne sanatları yapmış bir kişiye bir fikrin, gece yatıp sabah gelemeyeceğini, bunların ancak yaşayan veya yaşamayan sahne adamlarının yaptıkları işlerin tekrarı ya da esinlenmesi olabileceğini düşündüğüm için bu mücadeleyi başlatıyorum. Talebim, arkadaşın işine engel olmak değil."
'BEN BULDUM' GİBİLERİNDEN YALANCILIK YAPMASINLAR

"Bu arkadaşı, yararlandığı kaynakları açıklamak zorunda bırakmak. Bugüne kadar hep destek olmaya çalıştığım genç insanlar, kaynaklarını açıklamasalar bile 'ben buldum, ben buldum' gibilerden yalancılık yapmasınlar. Ben Televizyon Çocuğu'nun ismini koyarken bilmediğim halde sonradan bunun eski bir Müjdat Gezen filminin adı olduğunu öğrendim. Ve sonra bunu hem programımda hem de röportajlarımda defalarca söyledim.
ENGİN GÜNAYDIN'I ARAMADIM
Bu arada Zaga döneminde bu formatı uyguladığımız Engin Günaydın'ı konu ile ilgili olarak aramadım. Çünkü kendisi şu anda bu kişi ile aynı çatı altında çalışmaktadır. Bu nedenle ondan bir açıklama beklemiyorum. Davayı şimdi açtım çünkü fikri kendi adına tescil ettirmesi, TRT'ye transfer olurken Salih Kalyon'a yaptıkları ve şimdi de fikri reklam amaçlı kullanması yüzünden şimdi geçtim harekete" dedi.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137162

ALONE53
04-16-2008, 17:20
walla çalıntı malıntı adamlar işini iyi yapıyorr

_SoN_
04-16-2008, 17:25
bu polemiği adam olan adam çıkarırmı yahu,adamların işine taş koymakmı desem gereksiz reklammı desem !

NOYAN
04-16-2008, 18:15
kendi fikri olduğu nerede yazıyor, patentini mi almış!

alfonzo28
04-17-2008, 21:11
yok yaa bununda tadı çıkmıo eskisi gibi