PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli ihanetle suçladı!


MetinCeylan
04-15-2008, 11:51
http://www2.internethaber.com/images/news/58555.jpg
Bahçeli ihanetle suçladı!
15 Nisan 2008 Salı 11:43
Bahçeli 301 konusunda kılıçları çekti. İhanet yasası olarak gördüğü 301. madde konusunda bakın neler söyledi;


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında partililere seslendi.. Bahçeli konuşmasının son bölümünde 301'e atıfta bulunarak partisinin asla böyle bir ihanetin içerisinde bulunmayacağını belirterek yasa çıksa bile bir gün mutlaka tekrar yasallaştırıp hıyanet içine girenlerden hesap soracaklarını söyledi. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;
Kutlu doğum haftasının huzur barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Türkiye bu gün en hunhar cinayetlerin işlendiği bir ülke haline gelmiştir.Artan suçlar özellikle büyük kentlerde halkımızın moral boyutlarını etkilemeye başlamıştır.
YOLSUZLUIK VE ADALETSİZLİK HAD SAFADA
Toplumun her kesimi suçun ve suçluların açık hedefi haline gelmiştir. Yoksulluk adaletsizlik ve yolsuzluk yüksek boyutlara gelmiştir. Son olarak bir İtalyan sanatçının hunharca katledilmesi hepimizi derinden üzen ve utandıran bir hadise olmuştur.
ASAYİŞSİZLİK MİLLİ KONU
Asayişsizlik ülkemizin milli güvenliğini etkileyecek kadar öncelikli milli bir konu haline gelmiştir. Suçun kaynağını başka yerlerde aramaya mahal yoktur. Bu gün Ak Parti'nin yönettiği ülkede yoksulluk ve geçimsizlik had safaya ulaşmıştır.Yaşanan yaygın yoksulluk istismar ve adam kayırma kitleleri güvensizliğe sevketmektedir.
MEDYA İNFİALE SEBEP OLUYOR
Artan suça neden olan olayların medyada yer alma şekli derin yaralara yol açacak boyutlara ulaşmıştır. Medya kanallarının olayları veriş şekli infiale ve karamsarlaşmaya neden olmaktadır.
Hükümeti acilan tedbir almaya çağırıyorum. Bu konuda ihtiyaç duyulacak her türlü tedbir için MHP destek vermeye hazırdır.
EKONOMİK KRİZ
Hububat fiyatlarındaki artış tehlikeli noktalara ulaşmıştır. Hükümet bu açlık ve yoksulluk krizini hafife almaktadır. Dünya ekonomisinin derin bir bunalım eşiğinde olduğunu ve önlem alınmazsa kaos olacağını söylemiştik. Son dönemdeki fiyat artışı vatandaşın sofradan aç kalkmasına sebep olacak boyutlara varmıştır. Türk çiftçisinin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bir süre sonra ekmeği bile ithal etmeye başlayacağız demek yanlış olmayacaktır. Piyasayı düzenlemekle ilgili kuruluşların etkisi neden hissedilmemiştir? Bu önlemler alındıysa hangileridir?
Mutfaklar ne hazindir tam anlamıyla yangın yerine dönmüştür.
AK PARTİ VE CHP KAYIKÇI KAVGASI YAPIYOR
Kapatma davası açılalı yaklaşık 1 ay olmuştur. Siyaset kurumu krizi demokrasi ile çözüleceği bir ortamı hazırlayamamıştır.Yapılan araştırmalar Türkiye'nin böylesine ağır bir kriz ortamına sürüklenmesinin sorumlusunun Ak Parti ve CHP olduğunu göstermiştir. Bu iki gerilim kaynağının kayıkçı kavgasına dönen çekişmesi uçuz bir polemiğe dönüşerek sürmektedir.
Sayın başbakan krizin kemikleşmekte olduğunu görmemekte ve bu ortamın sürmesini geçerli bir politika olarak görmektedir.Son gelişmeler önceki söylemlerimizin haklılığını ortaya koymuştur.
BULANIK ORTAM
İçinde bulunulan krizi bir sağduyu ile çözmek yerine farklı yollara gidilmektedir. Sayın Başbakan tehlikeli bir oyun planını devreye koymuştur. Bu oyun planı yargının içeriden ve dışarıdan baskı altına alınmasıdır. Bu bulanık ortamda reform adı altında Avrupa'nın dayatmalarını yerine getirme formülüdür.
BAROSSO'NUN ZİYARETİ
AB komisyon başkanı Barroso'nun ziyareti yankı uyandırmıştır.AB temsilcisi Türk yargısına örtülü şekilde göz dağı vermiştir. Sayın Başbakan'ın sürekli inkar ettiği paketi AB komiseri müjde olarak açıkladı. Barosso'nun bazı konularda atılan adımlarla ilgili teşekkür etmesi dikkat çekicidir.Bu gerçekler ışığında AB Komisyonu Başkanı'nın bu dönemde Ankara'yı ziyaret etmesi çok önemlidir. Barosso bu ziyarti sırasında partimizi de kısa bir süre ziyaret etmiştir. AB'ye tüm açıklığıyla tavrımızın nedeni açıkladık. Tüm çıplaklığıyla yüzlerine söyledik.
AK PARTİ İKTİDAR İÇİN HER TÜRLÜ TAVİZİ VERDİ
Milletten aldığı desteği yetersiz bulan Ak Parti, 6 yıllık icraatlarıyla ortadadır. Ak Parti, kendisini iktidarda tutacak, her türlü tavizi vermiştir. Müzakerelerden dışlanan Ak Parti'nin biz açar biz kapatırız diyerek sanal bir müzakere yürütmesi tam bir siyasi pişkinliktir. Ak Parti düştüğü yalnızlığın tesellisini Avrupa'da aramaktadır. Kapatma davasının panzehirinin demokratikleşme olduğunu savunan Başbakan, kendine yanlış bir yol seçmiştir. Ak Parti dava sonuçlanmadan kendisini kurtaracak bir formül arayışına girmiştir. Yüzünü tekrar AB'ye çevirmesinin nedeni budur.
NE TÜRKLÜKTEN VAZ GEÇERİZ NE MÜSLÜMANLIKTAN CAYARIZ
Türklük demek coğrafyalarını aşan bir tanımdır. Bu bütün Türk varlığını eserlerini tanımlamaktadır. Türklüğün sadece son yıllarda ortaya çıkan bir tanım olduğunu zanneden Başbakan'ın bunu anlaması mümkün değildir. Milliyetçilik ile ilgili cehaletini ortaya koymuştur.
Ne Türklükten vazgeçeriz ne Müslümanlıktan cayarız. Bunlar iç içe geçmiş iki kavramdır ve asla bırakmayız. Manevi bir mirasın sahibiyiz. Irkçılıktan ve aşırılıktan uzak kalarak kendi değerleri içinde yaşamayı düşünen bir milletiz. Başkalarının da bizim değerlerimize saygı duymasını bekliyoruz.
HESAP SORACAĞIZ
MHP aziz milletimize yönelik böyle bir ihanet teklifi içinde asla yer almayacak ve sonuna kadar mücadele edecektir. Bu işbirlikçi tavrı asla unutmayacağız. Biz bunu tekrar yasalaştıracağız ve bir gün bütün Türk milleti adına bu hıyanet içine girenlerden hesap soracağız.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136972