PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversiteli dalgıçlar "Paris 2" batığına daldı


MetinCeylan
04-12-2008, 15:54
http://www.haberaktuel.com/images/news/24497.jpg 12 Nisan 2008 / 15:43

Üniversiteli dalgıçlar "Paris 2" batığına daldı
Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde, Kemer Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası II. Kemer Paris 2 Batığı Dalışı etkinliklerinin ikinci gününde üniversiteli dalgıçlar, batığa dalış yaptı.





Türkiye'deki 24 üniversiteden gelen üniversiteli dalgıçlar, dünyanın en önemli ve en gözde 100 batığı içinde gösterilen Paris 2 savaş gemisine dalış yaptı. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen etkinliğe Kemer Belediyesi Başkanı Hasan Şeker, belediye çalışanları ile yaklaşık 120 üniversite öğrencisi katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker üniversitelilerin dalışından önce yaptığı açıklamada, Paris 2 batığının bulunmasının Kemer için çok ciddi bir gelişme olduğunu söyledi.

Şeker, şöyle konuştu:

''Kemer'de 100'e yakın dalış okulu var. Bu dalış okullarının hepsi Paris 2'ye dalmakta. Gençlerimiz ve öğretim görevlilerimiz burada. Dalış etkinliğini, önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıyacağız. Geçmişimizle ilgili her şeye sahip çıkmaya devam edeceğiz.''

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu da, dalışlara 24 üniversiteden dalış yapan öğrencilerin katıldığını belirtti.

Kemer Türkiz Marina Hizmetleri Müdürü Emre Yurtseven ise Türk denizciliğinin tanıtılması için bu tür etkinliklere destek vereceklerini bildirdi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Universiteli-dalgiclar-Paris-2-batigina-daldi-haberi-122940.html