PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zico: "Avrupa beşincisiyiz


MetinCeylan
04-11-2008, 11:37
http://www.haberaktuel.com/images/news/24379.jpg 11 Nisan 2008 / 11:25

Zico: "Avrupa beşincisiyiz"
Brezilyalı teknik adam, "Çeyrek finalde elenen takımlar arasında tek galibiyeti biz elde ettik.





Biraz şansımız olsaydı, son 4 takım arasına girebilirdik" diye konuştu.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, Samandıra Tesisleri’nde dün yapılan antrenman sonrasında gerçekleştirdiği ilk basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu. Brezilyalı teknik adam, çeyrek finalde ilk maçını kazanarak elenen tek takım olduklarına dikkat çekerek, "Avrupa 5’incisi olduk" diye konuştu.

Yönetimle Ankaraspor maçının ardından önümüzdeki hafta kontratının uzatmasıyla ilgili bir görüşme yapacağını belirten Zico, "Ben Fenerbahçe’de devam etmek istiyorum. Bir terslik olacağını sanmıyorum" dedi.

Fenerbahçe’nin kendisine kapılarını açmış olmasından, Avrupa’da zirve mücadelesi yapan bir Fenerbahçe’de olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Brezilyalı teknik adam, "Fenerbahçe’nin sunmuş olduğu imkanlar çok üst düzeyde. Tüm çalışanlar buraya sıkıntılardan uzak geliyor. Bu da bir profesyonel için çok önemlidir. Ben ve ekibim kendimizi her şekilde geliştirme ve bildiklerimizin üstüne koyma fırsatını buluyoruz. Bu imkanları sağlayan kulübümüze teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha ileriye gideceğiz" yorumunu yaptı.

Yanlış anlaşılmasın

Chelsea, Barcelona, M.United gibi kulüplerin seviyesine erişmek için yabancı kısıtlamasının kalkması gerektiğine değinen Zico konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunları söylerken kimse beni yanlış anlamasın. Ben Türk futbolcularının kapasitesinin olmadığından söz etmiyorum. Elbette ki Türk futbolcular da çok kaliteliler ve Türk futbolunu en iyi yere taşıyacak kapasiteye sahipler. Ancak yabancı sınırlaması olduğu için belirli sayıda yabancınız var. Carlos ve Appiah gibi oyuncularınız sakatlanınca onların yerine koyacak oyuncularınız olmuyor. Benim bahsetmek istediğim budur. Özellikle son 4 takımın kadrosunda bulunan oyuncular dünya karması gibi. Biz de ufak detayları kaçırmasak ve biraz da şansımız olsaydı bu 4 takım arasında olabilirdik."

Zico sadece Galatasaray maçının değil kalan tüm maçların final havasında geçeceğini belirterek "Beşiktaş’ın ve Sivas’ın da şansı var. Şu anda bütün takımlar şampiyonluk mücadelesi veriyor. Biz en öndeyiz ve avantajlı görünüyoruz fakat bu kesinlikle şampiyon olduğumuz anlamına gelmez. Aynı ciddiyetle önümüzdeki maçlara devam edip, mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Çünkü yapacaklarımız bitmedi, seneye Şampiyonlar Ligine de kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Taraftardan Zico’ya övgü

F.Bahçe Futbol Takımı’na, Avrupa kupalarında tarihinin en başarılı sezonunu geçirten teknik direktör Arthur Zico, sarı lacivertli taraftarların da gözüne girdi. 1907haber.com isimli sitede yapılan ankete katılanların yüzde 85’i Zico’nun başarılı olduğu ve takımda kalması gerektiği şıkkını işaretledi. Yüzde 15’i ise olumsuz görüş belirtti.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Zico--Avrupa-besincisiyiz-haberi-122654.html

_ruHsuz_
04-11-2008, 15:16
her şey oratada, devam etmemesi için hiçbir sebep yok, ben Ziko ile devam derim.