PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte PKK'nın para kaynağı


Kalpsiz_
11-09-2007, 10:54
http://www.internethaber.com/images/news/48558.jpg

Sıradan dava, PKK’nın kara para ticaretinin nasıl işlediğini ortaya çıkardı.
Kanada'nın Winnipeg kentinde görülen sıradan bir sahtekarlık davası, terör örgütü PKK’nın kanlı saldırılarını finanse edebilmek için kullanılan uluslararası kara para ticaretinin nasıl işlediğini ortaya çıkardı.

PATRON PARALARI PKK'YA GÖNDERİYOR
Aralarında kredi kartı sahteciliği ve elmas soygunu da bulunan 16 suçtan hakkında dava açılan Kanadalı Gerald Blanchard, mahkemede, İngiltere’de yaşayan “Patron” (The Boss) kod adlı bir adam için çalıştığını ve bu adamın kazandığı paraları K.Irak’taki PKK militanlarına gönderdiğini itiraf etti.

Savcı Sheila Leinburd, Patron’un gerçek kimliğinin İngiliz yetkililerce bilindiğini ancak henüz açıklanmadığını söyledi. Leinburd; “Bu para K. Irak’taki Kürt militanlara gidiyordu. Savunma avukatı da bu iddiayı kabul etti” diye konuştu. Savcı, şebekenin Avrupa’da birçok çete ile bağlantılı olabileceğini söyledi.

PATRONU TANIMIYOR
Gerald Blanchard’ın avukatı, müvekkilinin Patron’un gerçek kimliğini bilmediğini söyledi. Blanchard 2004’te gerçekleşen 510 bin dolarlık banka soygunu ve Avusturya’da 1998’de Sisi Elması’nı çalmaktan yargılanıyordu. İşbirliği yaptığı için yalnızca 8 yıl hapse çarptırıldı.