PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da terör operasyonu


MetinCeylan
04-10-2008, 18:32
http://www2.internethaber.com/images/news/24833.jpg
İstanbul'da terör operasyonu
10 Nisan 2008 Perşembe 17:40
Kadıköy'de bir iş yeri yakınına bomba konulması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen terör örgütü DHKP/C üyesi 2 kişi ile kendilerine yardımcı olan bir kişinin, sansasyonel nitelikle silahlı ve bombalı saldırı hazırlığın


Kadıköy'de bir iş yeri yakınına bomba konulması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen terör örgütü DHKP/C üyesi 2 kişi ile kendilerine yardımcı olan bir kişinin, sansasyonel nitelikle silahlı ve bombalı saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sol bir terör örgütüne yönelik 6 ve 7 Nisanda, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte operasyon düzenlendi.

Operasyonda, sansasyonel nitelikte silahlı, bombalı saldırı eylemi hazırlığı içerisinde oldukları, örgütsel faaliyetlerinden dolayı arandıkları ve söz konusu örgütün askeri kanadında yer aldıkları belirtilen 2 örgüt üyesi, sahte kimliklerle yakalandı.

Operasyonda, bu kişilere ait spor çanta içerisine saklanan zaman ayarlı, basınç etkili, parça tesirli, ****l borulara bağlı çalışan ve patlamaya hazır boru tipi bomba ile düzenekleri ele geçirildi.

Ayrıca, bu kişilere yardım ve yataklık ettiği belirlenen 1 kişi de gözaltına alındı.

Şüphelilerden, örgüt üyelerinin haberleşmede kullandıkları telefon kartları ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

AYDINLATILAN EYLEMLER

Yakalanan kişilerin sorgulanması, teşhisler ve parmak izi incelemesi sonucu, 4 Nisan 2008'de Kadıköy'deki bir restoranın bahçesinde bulunan ve patlamadan imha edilen uzaktan kumandalı bomba konulması olayının aydınlatıldığı bildirildi.

Ayrıca, gözaltına alınan şüphelilerden birinin, 23 Ekim 2003'te Zeytinburnu'nda gerçekleştirilen bir operasyonda bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmesi olayının firari sanıklarından biri olduğu belirtildi.

SPOR ÇANTADAKİ BOMBANIN TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK

Yetkililer, bir süredir izlenen kişilerin içinde bulunduğu otomobile Okmeydanı'nda operasyon yapıldığını ve otomobildeki spor çanta içinde ele geçirilen bomba düzeneğinin 1 kilogram amonyum nitrat içerdiğini ve yüksek tahrip gücü bulunduğunu dile getirdiler.

Bu operasyonda A.A adlı kadın ile T.T adlı kişinin gözaltına alındığını ifade eden yetkililer, A.A'nın 2003 yılından bu yana arandığını, T.T'nin de emniyette kaydı bulunduğunu ifade ettiler.

Yetkililer, çalışmanın devamında da bu kişilere yardım ettiği belirtilen M.A'nın gözaltına alındığını dile getirdiler.

BOMBA İMHA EDİLİRKEN ZAMANLA YARIŞ

Yetkililer, şüphelilerin, Kadıköy'de yer alan restoranın yakınına bomba konulması olayının ardından 48 saat geçmeden, eylem hazırlığındayken ve patlayıcı ile yakalandığına dikkati çektiler.

Kadıköy'deki restoranın bahçesinde bulunan cep telefonu düzenekli bombanın da etkin hale geçmeden kısa süre önce, tam zamanında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen 3 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136421