PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patlayıcı yüklü iki çanta kayıp


MetinCeylan
04-10-2008, 10:32
http://www2.internethaber.com/images/news/60141.jpg
Patlayıcı yüklü iki çanta kayıp
10 Nisan 2008 Perşembe 10:30
İstanbul Otogarı'nda içinde mini cephaneliğin bulunduğu sırt çantası ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı


İstanbul Esenler Otogarı'nda ele geçirilen bomba yüklü çanta ile ilgili olarak yürütülen soruşturma devam ediyor. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda 2 bomba dolu çantanın daha İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.
Polis ihbar hattını arayan bir kişi, Malatya'dan Ramazan T. İsimli bir kişinin, kendisine uyuşturucu bulunan bir çanta gönderdiğini, daha önceden de 2 defa uyuşturucu dolu çanta gönderdiğini söyledi. Parasını vermediği için Ramazan T.'yi ihbar ettiğini söyleyen ihbarcı “Gidin o Ramazan T.'yi yakalayın” diyerek telefonu kapattı.
İhbar üzerine otogara giden İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri bomba dolu çanta ile karşılaştı. Seri numaraları silinmiş MKE ve Alman tipi el bombaları ele geçirildi.

TAARRUZ TİPİ BOMBALAR

Yapılan incele sonucunda bombaların savunma ve taarruz tipi bombalar olduğu belirlendi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ramazan T.'nin ve ihbarcının da aralarında bulunduğu 3 kişinin peşine düştü. Yapılan ilk incelemelerde, bu kişilerin aynı yöntemle İstanbul'a içi bomba dolu 2 çanta daha gönderdiği belirlendi.

RAMAZAN T. ARANIYOR

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise otobüs firması yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde çantanın Malatya'dan gitmediğini belirlendiğini söyledi. Kahya, çantanın üzerinde alıcı olarak R.T isminin yer aldığını belirterek, “Malatya Akçadağ doğumlu olan Ramazan T. 20 yıl kadar önce İstanbul'a taşınmış. Çantanın üzerinde iki cep telefon vardı. Bunlar incelendi ancak kullanılmadıkları anlaşıldı” dedi.
Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan pakette seri numaraları silinmiş 5 el bombası, Kaleşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfeğe ait 56 fişek ve 3 fünye ele geçirilmişti.

ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDE PATLATACAKLARDI

Esenler Otogarı'nda, içinde 5 el bombası olan sahipsiz bir çanta bulunmasının ardından dün Maltepe Küçükyalı'da da 2 bomba bulunarak imha edildi. Bombaların ilki İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin bahçesinde bulundu.
PARÇA TESİRLİ BOMBA
Dün saat 11.00 sıralarında üniversite bahçeside şüpheli paket olduğu ihbarını alan bomba imha ekibi paketin içinde parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Bombanın bulunduğu bölgeyi çembere alan polis, bombayı etkisiz hale getirdi. Bir görgü tanığı, “Kimse bombanın yanına yaklaştırılmadı. Öğrencilerin panik yapmaması için kutunun içinin boş olduğu söylendi” diye konuştu.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ HEDEFTE MİYDİ?

Maltepe'de dün bir ilköğretim okulun yakınlarında da eski tip bir el bombası bulundu. Dün sabah saatlerinde Küçükyalı Mahallesi'ndeki Kadir Has İlköğretim Okulu'nun yakınlarındaki bir sokakta el bombası olduğu ihbarını alan polis olay yerine geldi. Emniyet görevlilerinin çağırdığı uzman polisler çevrenin güvenliğini sağladıktan sonra bombayı etkisiz hale getirdi. Eski ve yıpranmış olduğu ögrenilen bomba incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polis yetkilileri bombanın marka ve tipi ile hangi örgütlerin envanterinde olduğu sorularına bir yanıt vermedi.

YeniŞafak