PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Heron buluyor asker vuruyor


MetinCeylan
04-09-2008, 19:48
http://www2.internethaber.com/images/news/60119.jpg
Heron buluyor asker vuruyor
09 Nisan 2008 Çarşamba 19:33
İnsansız hava aracı Heron, PKK'nın korkulu rüyası oldu. Şırnak'ta bir grup PKK'lı tespit edildi. Mehmetçik operasyon başlattı.


Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen insansız hava aracı Heron, Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda bir grup PKK’lıyı tespit etti. Teröristlerin belirlendiği en yakın noktalara helikopterlerle ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

HERON TESPİT ETTİ

Yüksek çözünürlükteki kameralarla donatılan ve bölgede sürekli keşif-gözetleme faaliyetinde bulunan Heron adı verilen insansız hava aracı, teröristlerin yerini dün gece tespit etti.
TERÖRİSTLERE TOP ATIŞI

Bilgilerin Genelkurmay Başkanlığı’nın Komuta Kontrol Merkezi’ne ulaştırılmasından hemen sonra da operasyonun düğmesine basıldı. Önce teröristlerin tespit edildiği noktalara ve mağaralara en yakın birliklerden top atışı yapılarak teröristlerin hareket alanı kısıtlandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler terörist yuvalarına yine bomba yağdırdı.

JANDARMA ÖZEL TİMLERİ BÖLGEDE

Ardından bölgeye Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan Sikorsky helikopterleriyle ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat timleri indirildi, karadan da çok sayıda komandolar sevkedildi.

Bu arada teröristlerin, bulundukları bölgeden kaçma ihtimaline karşılık çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Güvenlikli Bölge’ ilan ettiği alana giriş çıkışlar tamamen kapatıldı. Operasyonların devam ettiği bölgelere mühimmat ve zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirildi. Şırnak kent merkezinden dün gece mühimmat yüklü araçlar, asker taşıyan otobüsler, zırhlı araçlar konvoy halinde geçiş yaptı. Konvoyun geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136304