PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halterde 'görev' skandalı


Kalpsiz_
11-22-2007, 06:14
Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda gece geç saatlere kadar birbirlerinin odalarında kaldığı saptanan ikisi bayan dört halterciye 5 ile 6 ay arasında ceza verildi. Federasyonun sır gibi sakladığı skandala 'görev suçu' kılıfı uyduruldu

Dünya Gençler Halter Şampiyonası sırasında erkek sporcuları odalarına alan iki bayan haltercinin "görev suçu" işledikleri gerekçesiyle cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Gece geç saatlere kadar bayan sporcuların yanında kalan ve milli takım yöneticilerinin odaya yaptığı baskın sırasında pencereden atlayarak kaçan iki erkek sporcuya ise diğer sporcuların konsantrasyonunun bozulmasına yol açtıkları için 5 ve 6'şar ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Halter Federasyonu tarafından 2.5 aydır gizli tutulmaya çalışılan olay 7-16 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Dünya Gençler Şampiyonası sırasında yaşandı. Bayan halterciler S.Ö ile G.T'nin, erkek sporcular E.A ve E.B ile yakınlaşmasının dikkat çekmesi üzerine kafilede yer alan milli takımlar teknik direktörü Raif Özel ile antrenörler Hasan Haş, Kürşat Ayaz ve Atilla İdiz bu sporcuları takibe aldı.

Milli takım kafilesinin kaldığı oteldeki diğer müşterileri bile rahatsız ettiği disiplin raporlarına geçen olaya göre S.Ö erkek sporculardan E.A'yı odasına aldı. Gece 03.00'de antrenörler tarafından odaya yapılan baskında E.A camdan atlayarak kaçtı. Ancak aynı sporcu açılan soruşturmada odada bulunduğunu ve pencereden çıktığını itiraf etti. Bayan haltercinin bir başka geceyi E.B'nin odasında geçirdiği kayıtlara geçti.
Aynı gece odada bulunan G.T ise E.A'nın odalarına sohbet etmek amacıyla geldiğini ve yapılan arama esnasında paniğe kapılarak pencereden çıktığını savunmasında ifade etti.

Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve savunmaları alınan milli sporcuların cezaları ise ilginç bir gerekçeye bağlandı. Disiplin kurulu bayan ve erkek sporcular arasındaki yakınlaşmayı 'görev suçu' kapmasında değerlendirdi. Kurul, söz konusu 'görev suçu' yurtdışında gerçekleştiği için haltercilerin cezalarını birer misli artırdı.

Bayan sporcu S.Ö'ye disiplin talimatının 42. maddesine göre 6, G.T'ye ise suçunu kabul ettiği için indirim yapılarak 5 ay müsabakaladan men cezası verildi. Pencereden kaçan E.A'ya beş, Avrupa şampiyonu E.B'ye ise 6 ay ceza öngörüldü.

Milliyet