PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İki kardeşe aynı isim verilirse


MetinCeylan
04-09-2008, 11:21
http://www2.internethaber.com/images/news/39139.jpg
İki kardeşe aynı isim verilirse
09 Nisan 2008 Çarşamba 10:51
Aile iki kardeşe de aynı ismi koyunca ömür boyu süren bir karışıklık ortaya çıktı.


Muş'ta, aralarında 9 yaş bulunan iki kardeş, aynı ismi taşımaları nedeniyle günlük yaşamda birçok sıkıntıyla karşılaşıyorlar.

Dere Mahallesi'nde esnaflık yapan Alican Vural (52) ile çiftçilik yapan kardeşi Alican Vural'ın (43) kimliklerinde yalnızca doğum tarihleri ve kimlik numaralarında bir farklılık bulunuyor.

Çevrelerinde, ''büyük Alican'' ve ''küçük Alican'' olarak tanınan Alican Vural kardeşler, isim benzerliğinin yaşamlarını zorlaştırdığını ifade ettiler.

Özellikle resmi kurum ve bankalarda zaman zaman karışıklıklar yaşandığını anlatan 52 yaşındaki Alican Vural, şöyle konuştu:

''Babamız ikimize de aynı ismi vermiş. Ama bu isim benzerliğinden bizler yıllardan beri büyük sorunlar yaşıyoruz. Resmi kurumlardaki işlerimizde çok sıkıntılar çıkıyor. Hemen hemen her kurumda bu sıkıntıyı mutlaka yaşıyoruz. Bu yüzden isimlerimizi değiştirmeye karar verdik. En kısa zamanda bu isim değişikliğini yapacağız.''

43 yaşındaki Alican Vural ise ''Zaman zaman resmi kurumlarda kendimizi ispatlayana kadar büyük uğraş veriyoruz'' diye konuştu

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136204