PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarışa geldi, borçlu çıktı !


Kalpsiz_
11-22-2007, 06:14
Avrasya Maratonu'na katılmak için Etiyopya'dan gelen Mekonnen Legesse, vizesi bitince İstanbul'da kaldı. Yarıştan 300 dolar kazanan atletin dönüş bileti de yandı

29.Avrasya Maratonu'na katılmak üzere İstanbul'a gelen ve 15 km yarışında 8. sırayı alarak 300 dolar ödül kazanan Etiyopyalı Hailu Mekonnen Legesse, vizesi bitince ülkesine dönemedi.

Etiyopya'dan yola çıkan ve Frankurt üzerinden İstanbul'a gelirken pasaportundaki tek girişli vizeyi kullanan Mekonnen Legesse, Almanya'nın transit geçişlerde de vize istemesi nedeniyle dönüş uçağına alınmadı. Bileti yanan ve havalimanında büyük bir şaşkınlık yaşayan Mekonnen Legesse'ye maratonu düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. sahip çıktı. Oteldeki kalış süresi uzatılan Etiyopya şampiyonu atletin dönüşü için girişimlerde bulunuldu. Ancak İstanbul'dan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya üç gün sonra gidecek ilk uçakta da yer bulunamadı. Bunun üzerine atletin menajeri devreye girerek Frankfurt'taki mülteciler masasına durumu bildirdi, Mekonnen Legesse'ye yine Almanya üzerinden yeniden bilet alındı.

Binlerce kilometre yol kat ederek gelip, 300 dolar kazandığı 'İstanbul macerası' astarı yüzünden pahalıya çıkan Etiyopyalı atletin, bugün ülkesine dönmesi bekleniyor.

Milliyet