PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hükümet 301, MHP İse Kampanya için Düğmeye Bastı


NOYAN
04-08-2008, 23:49
AKP'nin Türk Ceza Kanunu'nun 301 ve 305'nci Maddeleriyle Değişiklik Teklifini Meclis'e Sunması, MHP'yi Harekete Geçirdi. MHP, Bu Amaçla Reklam Filmleri ve Afişler Hazırlattı.

http://resimler.haberler.com/haber/021/hukumet-301-mhp-ise-kampanya-icin-dugmeye-basti_o.jpg

AKP'nin Türk Ceza Kanunu'nun 301 ve 305'nci maddeleriyle değişiklik teklifini Meclis'e sunması, MHP'yi harekete geçirdi. Uzun süredir kamuoyunda tartışılan 301'nci maddeye yönelik kampanyaya ve kamuoyu oluşturmaya hazırlanan MHP, bu amaçla reklam filmleri ve afişler hazırlattı. MHP'nin birkaç gün içinde 301'nci maddeye yönelik kamuoyu oluşturmayı amaçlayan kampanya için düğmeye basması bekleniyor.

Kapatma davasının açılmasının ardından demokratikleşme paketi adı altında kapsamlı bir anayasa değişikliğini gündeme getirmeye hazırlanan AKP, bu yönde ilk adımı, uzun süredir tartışılan TCK'nın 301. maddesine yönelik düzenlemeyi Meclis'e sunarak atarken, muhalefet de, 301 ve 305'nci maddede değişiklik öngören teklife tepki gösteriyor. 301. maddeyle ilgili kanun teklifinin gerek Meclis Adalet Komisyonu gerekse de Genel Kurul görüşmeleri sırasında CHP ve MHP'nin sert muhalefet yapması bekleniyor. 301. maddenin tümüyle kaldırılmasından yana tavır izleyen DTP ise değişikliğe de olumlu yaklaşıyor.


-MHP KAMPANYA İÇİN HAREKETE GEÇTİ-


AKP'nin, AB'nin de baskı ve istekleri doğrultusunda Meclis'e sunduğu 301'nci maddeye yönelik değişiklik teklifine ise en sert tepkiyi MHP göstermeye hazırlanıyor. MHP'nin muhalefeti sadece Meclis'le sınırlı kalmayacak, sokağa da taşacak. Bir süredir, gündemde olan 301. maddeye yönelik kampanya hazırlığı yürüten MHP'nin, birkaç gün içinde kampanyanın startını vermesi bekleniyor. 301'nci maddeye yönelik kamuoyu oluşturmayı hedefleyen MHP, "301 neden değişmemeli" sorusunun yanıtlarının verildiği reklam filmleri ile afişler hazırlatmıştı.

Maliyetinin yaklaşık 2 milyon YTL'yi bulacağı belirtilen kampanya kapsamında, reklam filmleri ulusal kanallarda, afişler ise özellikle Büyükşehirlerde bilboardlarda yayınlanacak. Meclis'te 301'nci maddeye yönelik sıkı muhalefet yapmaya hazırlanan MHP, 301'nci maddeyle önümüzdeki günlerde miting ve bölge toplantılarını da gündemine aldı. (ANKA)

kaynak (http://www.haberler.com/hukumet-301-mhp-ise-kampanya-icin-dugmeye-basti-haberi/)

morciii
04-09-2008, 00:27
hadi bakalım kolay gele...

Kaanhan
04-11-2008, 16:08
Bu kampanyadan sonra belki birşeyler olur hayırlısı diyorum ama sanmıyorum değişecek büyük bir ihtimal.Şaka bir yanada bu akp nin kapatılma davası ile ilgili bir bilginiz varmı en son kapanacak diyordu medya ama ne oldu.Savunma felan yapacaklarmı ?