PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boksörlerimiz çeyrek finalde


Kalpsiz_
11-22-2007, 06:13
ABD'nin Chicago eyaletinde gerçekleştirilen 2007 AIBA Dünya Boks Şampiyonası'nda milli boksörler 57 kiloda Yakup Kılıç, 60 kiloda Onur Şipal ve 69 kiloda Adem Kılıçcı, çeyrek finale kaldı. Aynı zamanda bu üç milli boksör, olimpiyat barajını da aşarak Türkiye'yi 2008 yılında Pekin'de düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda temsil etme hakkını da kazanmış oldular.

Şampiyonada 57 kiloda ringe çıkan milli boksör Yakup Kılıç, Kanadalı rakibi Arash Usmanee'ye karşı ilk üç raund çok başarılı bir oyun çıkarmasına karşın son raund işini zora soktu. Ancak milli boksör Yakup Kılıç son raunddaki riskli oyununa rağmen mücadeleden 20-19 galip ayrılmayı başardı. 60 kiloda ringe çıkan Onur Şipal ise, Özbekistanlı rakibi Bekzod Khidirov'u üçüncü raundda orta hakem kararıyla yenerken, 69 kiloda ringe çıkan Adem Kılıçcı ise Tacikistanlı rakibi Sherali Mamadaliev ile yaptığı müsabakadan 22-8'lik bir skorla galip ayrıldı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekili Eyüp Gözgeç, yaptığı açıklamada, "Öncelikli olarak üç boksörümüzün çeyrek finale kalması bizleri son derece mutlu etti. Ayrıca çeyrek finale kalan üç boksörümüzün olimpiyat barajını aşmaları sonucu 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış olmaları sevincimizin bir kat daha artmasına sebep oldu. Ümit ediyoruz ki 57, 60 ve 69 kiloda yarı finale kalma mücadelesi verecek olan boksörlerimiz bu sınavdan da galip ayrılarak finale doğru emin adımlarla yürüyeceklerdir" dedi.
01.11.2007

İHA