PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüşvetçi memurlara suçüstü


MetinCeylan
04-08-2008, 20:45
http://www2.internethaber.com/images/news/59716.jpg
Rüşvetçi memurlara suçüstü
08 Nisan 2008 Salı 20:06
İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde görevli 2 denetmen, yapılan takip sonucunda seri numaraları alınmış paralarla birlikte suçüstü yakalandı.


Sivas'ta işlem yapmak için gelen bazı kişilerden, evrakta eksiklik bulunduğu gerekçesiyle rüşvet isteyen İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde görevli 2 denetmen, yapılan takip sonucunda seri numaraları alınmış paralarla birlikte suçüstü yakalandı.

Suşehri İlçesi'ndeki minibüsçü kooperatifinin eski başkanı M.G., İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde denetmen olarak görev yapan A.A. ve A.B.'nin, o dönemki kooperatife ait evrakta eksiklik olduğunu belirterek daha önceden kendisinden 400 YTL ve 200 YTL rüşvet aldıklarını, kendisini ve yönetim kurulunda bulunan 6 yönetim üyesini Genel Kurul oylamasına dahil etmediklerini, seçilme ve seçme haklarının engellediğini, yeni yönetimden de 500 YTL rüşvet istediklerini iddia ederek şikayette bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, denetmenleri takibe aldı. M.G.'nin İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde çalışan A.A.'ya 7 Nisan günü rüşvet olarak istediği parayı verdiğini tespit eden polis suçüstü baskın düzenledi. Yapılan baskında A.A. ile A.B. gözaltına alındı. Zanlıların ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda seri numaraları önceden tespit edilmiş paralar bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan 2 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136146