PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte kan davası böyle çıkıyor


MetinCeylan
04-08-2008, 19:57
http://www2.internethaber.com/images/news/60026.jpg
İşte kan davası böyle çıkıyor
08 Nisan 2008 Salı 18:52
Babası gözlerinin önünde öldürüldü. O anların dehşetini yaşadı. Babasının cansız bedenine sarıldı ve intikam yemini etti.


Herkes kan davası katliamına kurban olan babası Bahri İkilik’in cesedine sarılarak gözyaşı döken 12 yaşındaki küçük Vedat'ı konuşuyor...

Babası gözlerinin önünde öldürüldü. O anların dehşetini yaşadı. http://www.internethaber.com/images/other/1.20080408191925.jpgBabasının cansız bedenine sarılan küçük Vedat intikam yemini etti...
BİZ DE ONLARIN KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ
Olay sırasında çalıştığı motosiklet tamircisinde silah seslerini duyarak olay yerine gelen ve babasının öldürüldüğü ana tanıklık eden ve cesedine sarılarak gözyaşı döken 12 yaşındaki Vedat İkilik, Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Sosyal hizmet uzmanı denetiminde ifadesi alınan Vedat İkilik, ardından ailesine teslim edildi.
Olayın şokunu üzerinden atamayan ve bugüne kadar hiç okula gönderilmediği ortaya çıkan Vedat İkilik, motosiklek tamircisinde çalıştığını ve zaman zaman ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi. Silah sesini duyunca tamirciden sokağa çıktığını belirten Vedat İkilik, şunları söyledi:
OLAY ANINI BÖYLE ANLATTI
“Silahlı bir adam babamı kovalıyordu. Ben de ‘Yapma, babamı öldürme’ diye bağırdım. Bu sıra silahını bana doğrultup ateş etti. Kurşun ayağımın yanından sekip gitti. Ardından da babama ardı ardına ateş edip kaçtı. Babam yere yığılmıştı, koşarak üzerine kapandım. O anı düşünmek bile istemiyorum. Babam gözlerimin önünde öldü. Onlar, babamdan ne istedi ki, biz onlara bir şey yapmadık. Ancak şunu unutmasınlar, bizden 5 kişi aldılar, biz onların köklerini kazıyacağız.”
KARDEŞ MAHMUT İKİLİK LANET YAĞDIRDI

Bahri İkilik’in kardeşi Mahmut İkilik ise, kan verdiği Meclüt İnce’nin kardeşini vurduğunu iddia etti.

Kan davsına lanet yağdıran acılı kardeş Mahmut İkilik, abisinin evinde taziyeleri kabul etti.

Kan davası olayının 1990 yılında başladığını kaydeden Mahmut İkilik, olayı şöyle anlattı:

“Bizim kan davamız zerenlerle. Zerenler bizden birini öldürdüler. Bizde onlardan birini öldürdük. Biz Diyarbakır’dan geldik http://www.internethaber.com/images/other/20080408.185601_mrs319_921963.jpgTarsus’a yerleştik. Bizim olay kapandı. Onlarla İnceler kavga ettiler. Ve inceler onlardan birini vurdu. İnceler bizim yanımıza geldiler. Biz onları buraya getirdik, onlar bize bunları siz buraya getirdiniz sahip çıktınız dediler. Bizim düşmanlarımız aynı ama bizim olay 1990 da bitmişti. Zerenler gidip inceleri vurdular. İncelerde bizim zerenlere destek verdiğimizi düşündüler. Oysa öyle bir şey yok. Bizler incelerle yıllarca kardeşçe yaşadık. Hiç sebepsiz yere beş tane insan öldü. 40-50 çocuk yetim, 6 kadın dul kaldı. Ben lanet ediyorum bu kan davasına.”şeklinde konuştu.
SORGULARI SÜRÜYOR
Tarsus’ta 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan M.İ. R.İ., babaları Mevlüt İ., akrabaları Kazım İlten ile olaya adı karışan akrabaları Nihat Ataş’ın sorgusu sürüyor. Gece düzenlenen operasyonda evlerinde ruhsatsız tabanca bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İkilik Ailesi’nden Fikri ve Şahabettin İkilik ise haklarında yasam işlemin ardından serbest bırakıldı.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136139