PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yırtık uçurtma


geist-madchen
04-08-2008, 15:37
http://kafeboard.com/Themes/classic/images/buttons/quote.gif (http://kafeboard.com/index.php?action=post;quote=102609;topic=8878.0;nu m_replies=1;sesc=942a33ffbe3a8c78f615551efad1aa40)
http://resim.rockturka.org//load/cb7e27d38e50e5c5ff2b394f7a3b0aec.jpeg


Modern rock müziğin sesleriyle, yaşadığımız topraklara özgü kültürel ve müzikal motifleri başarılı bir şekilde sentezleyip, kendine has yorumu ve duruşu ile Anadolu kökenli, rock tabanlı müziği yıllardır başarıyla temsil eden genç bir grup Yırtık Uçurtma.

Ekim 1996’da Yaren Karahasan (elektro gitar), Mutlu Arı (vokal) ve Ertan Subaşat (bas gitar)’ın bir araya gelmesiyle kuruldu. Mart 1997’de Şenel Aytaş (davul)’ın aralarına katılmasıyla, grup daha profesyonel bir bakış açısı yakaladı. 10 yıllık müzikal hayatında çeşitli müzisyenler de zaman zaman Yırtık Uçurtma’ya eşlik etti. 2006 Haziran’ında ise Mutlu Arı’nın gruptan ayrılmasıyla Alper Yazıcı solist olarak Yırtık Uçurtma’ya katıldı.

Müzikal sürecini “Yırtık Uçurtma (2001)” ve “İki (2006)” adlı albümleriyle süsleyen Yırtık Uçurtma, ayrıca "Çığlık" isimli parçalarıyla Cem Karaca, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları, Vedat Sakman, Kazım Koyuncu gibi isimlerle birlikte "Gitarın Asi Çocukları" isimli toplama albümde yer aldılar.

Bir çok tv ve radyo programına da konuk olan Yırtık Uçurtma, gerek solo konserlerinde, gerekse Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi gibi tanınmış grup ve sanatçılarla birlikte verdiği konserlerde yoğun sahne performansları, samimiyetleri ve içtenlikleriyle izleyicinin beğenisi kazandı ve kazanmaya devam ediyor.

Yırtık Uçurtma, konserlerinde kendi şarkılarının yanı sıra “geçmişten günümüze Anadolurock” tarzının en seçkin örneklerini de sunmakta. Şarkılarında ayrıca toplumsal sorunlara ve konulara da değinen Yırtık Uçurtma, kurulduğu günden beri kimlikli ve kişilikli duruşunu korumakta.

Grup hakkındaki duyuru, haberler, konser fotoları v.s. gibi bilgilerin bulunduğu Yırtık Uçurtma resmi web sitesi olan www.yirtikucurtma.com (http://www.yirtikucurtma.com/) aracılığı ile grup hakkında daha geniş bilgiye ulaşılabilirsiniz. Ayrıca grup üyeleri, gönderilen iletilerin ve konuk defterine yazılan mesajların her birini değerlendirip, tüm samimiyetleriyle cevap dönüyorlar.

YIRTIK UÇURTMA üyeleri:


ALPER YAZICI (Solist)

1982’de İstanbul’un Sarıyer ilçesinde doğdu. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi Tasarım Bölümü ( Bil.Des.Tas) mezunu olarak tamamladı. 2006 Haziran ayının sonlarına doğru aktif olarak Yırtık Uçurtma solisti oldu. 22 Haziran 2006 Zonguldak Karaelmas Festivali kapsamında Yırtık Uçurtma’yla ilk konserine çıktı.


YAREN KARAHASAN (Elektro gitar + Geri vokal)

1977’de Zonguldak’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak’ta tamamladı. Müziğe amatör olarak ilkokulda blokflüt çalarak başladı. Bunu lise yıllarında gitar çalarak daha ciddi boyuta taşıdı.Üniversite öğrenimi için İstanbul’a gelişiyle birlikte Mutlu ve Ertan’la tanışıp Yırtık Uçurtma’yı kurdu.Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü menuzunu olan Yaren grupta elektro gitar çalmakta ve geri vokal yapmakta.


ŞENEL AYTAŞ (Davul + Geri vokal)

1969’da Sivas, Koyulhisar’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı.Müziğe ilk olarak ilkokul yıllarında soba borusundan yaptığı darbukayla başladı.Lise bitimi ile birlikte davula merak sardı.Daha sonra Mart 1997’de Ertan, Mutlu ve Yaren’le tanışıp gruba dahil oldu.Profesyonel grafikerlik yapan Şenel hâlen grubun davulcusu olarak müzik hayatına devam etmekte.


Diskografi:

Yırtık Uçurtma – İki



Barış (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Aşk DavasI (Söz, Müzik: Feridun Hürel)
Yeni Umutlar (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Kördüğüm (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Yekte (Söz, Müzik: Anonim)
Sana Dair (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Züleyha (Söz, Müzik: Anonim)
Kayıp (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Divane (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Uğur Ola (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Nereye Kadar (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)

Yırtık Uçurtma - Yırtık Uçurtma



Delioğlan (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Askaros Deresi (Söz, Müzik: Anonim)
Yalnız Sen (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Nazlım (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Ala Gözlü (Söz: Karacaoğlan, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Biçare (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Çığlık (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Söyle Güzel (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Dost Bulut (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Mebusan (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)
Çanakkale (Söz, Müzik: Anonim)
Mustafa (Söz, Müzik: Yırtık Uçurtma)

Gitarın Asi Çocukları



Cem Karaca - Dadaloğlu
Kazım Koyuncu - Anılar Düştü
Yaşar Kurt - Beyoğlu
Vedat Sakman - Seninle Olmadan
Yırtık Uçurtma - Çığlık
Nejat Yavaşoğulları - Haydi
Jehat - İmdat
Cahit Berkay - Dörde Özlem
Taner Öngür - Uzaya Bak
Serdar Öztop - Kalabalığın Ortasında
Tarkan Mumkale - Kim İçin
Armağan Sönmez - Biter Miyiz
Hasan Cihat Örter - Çağın Ölümü

peri_7
04-08-2008, 16:44
kimki bunlar :D