PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mizan


geist-madchen
04-08-2008, 15:37
http://img0.bloggum.com/upload/lib/img/1434/p300/r_06djudv262iy959hya1e.jpg

1996 senesinde Can Işık (vokal, klavye)’ın Türk müziğinden motifleri elektronik altyapılarla başarıyla birleştirerek oluşturduğu rock grubu Mizan, kadrosunda Işık’ın dışında Anji Jud (davul, perküsyon) ve Tom Buergin (saz, gitar)’i bulunduruyor. Ulusal bir müzik yarışmasına gönderdikleri “Prehistoric Carma” adlı demo sonrasında Avrupa’nın çeşitli yerlerinde konserler gerçekleştirmeye başlayan grup, kısa bir zaman içerisinde Universal Music ile anlaşmaya vararak 2000 senesinde “Angelized” adlı ilk albümünü Avrupa, Japonya ve Güney Asya’da piyasaya sürdü.

“Angelized” albümünden iki parçaya çektikleri video kliple ve albüm sonrası çıkılan iki senelik turneyle ismini müzik piyasasında duyuran Mizan, 2002 senesinde yeni albümün çalışmalarına yöneldi. Ne var ki müzikal farklılıklardan dolayı plak şirketiyle sorunlar yaşamaya başlayan grup, bunun yanına gruptan birinin sağlık problemleri de eklenince albüm projesini askıya almak zorunda kaldı.

İsveçli bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak İsviçre’de dünyaya gelen Can Işık, 2003 senesinde babasından gelen kültürel öğeleri müziğine dahil etmek amacıyla yeni projesine yönelme kararı aldı. Küçüklüğünü babasının dinlettiği Barış Manço, Ajda Pekkan, Zeki Müren ve Zülfü Livaneli plaklarıyla geçiren Işık, “My İstanbul” adlı çalışmasını da bu süre içerisinde hayata geçirdi.

Yakın bir zaman içerisinde “Avrasya” adlı 2. albümünü Hammer Müzik etiketiyle yayımlamaya hazırlanan Mizan, albümün soundunda deneysel bir tarz yakaladı. Türk oryantal melodilerini saz, darbuka ve yaylılar gibi enstrümanlarla oldukça başarılı bir şekilde harmanlayan grup, albümün çıkış parçası “My İstanbul” ile Türk müzikseverlerin dikkatini çekmeyi başardı.

“My İstanbul” parçasına çekilen video kliple MTV Türkiye ekranlarına sıkça yansıyan Mizan, albümün genelinde batı ile doğunun yaşadığı kültürel farklılıklara değiniyor. “Avrasya” albümü içerisine David Bowie’nin “I’m Afraid Of Americans” parçasının baştan yorumunu da dahil eden grup, albüm sonrasında Türkiye’de ve Avrupa’da konserler gerçekleştirmeyi planlıyor.

Grup resmi sitesi : www.mizanmusic.com (http://www.mizanmusic.com/)

tomqoliq
06-30-2008, 15:09
saolasn :)

DeviL_MasteR
06-30-2008, 16:43
tşk..