PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'nın yönetmeni öldürüldü


MetinCeylan
04-08-2008, 13:49
http://www.haberaktuel.com/images/news/21067.jpg 08 Nisan 2008 / 13:43

PKK'nın yönetmeni öldürüldü
PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve örgüt propagandası için çekilen filmlere yönetmenlik yapan Halil İbrahim Uysal’ın, Bestler-Dereler bölgesinde çıkan çatışmada öldüğü ortaya çıktı.


PKK içerisinde yer alan ve terör örgütü için çekilen film ve kliplere yönetmenlik yapan Halil İbrahim Uysal, Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında çıkan çatışmada öldürüldüğü belirtildi. ‘Halil Dağ’ kod adını kullanan Uysal, son olarak 1992 yılında Türkiye’nin IKDP ile birlikte yaptığı sınır ötesi operasyonu konu alan ve bazı Avrupa ülkelerinde gösterime sunulan, ‘Beritan’ adlı filmi çekmişti. 1995 yılında PKK’ya katılan Uysal, örgütün Kuzey Irak’taki bütün kültürel faaliyetlerinin sorumlusuydu.

PKK’lı Uysal, son olarak, ‘Ağrı dağına yürüyenler’ adlı bir film çekmek için hazırlıklara başlamış, bu filmin için Irak’an Türkiye’ye girerken çıkan çatışmada öldürüldü. Uysal ile birlikte 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Bestler-Dereler bölgesinde çıkan çatışmada 15 PKK’lı öldürülmüş, 3 güvenlik görevlisi şehit
http://www.haberaktuel.com/PKKnin-yonetmeni-olduruldu-haberi-121991.html
kaynak: