PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1'de bir Türk kızı


Kalpsiz_
11-22-2007, 06:08
Formula 1'in ''Fresh Eyes'' projesine seçilen İrem Öztürk, pistte boy gösterecek.
Formula 1'de (F1) Renault takımının sponsoru ING firmasının, spor ve sanatı buluşturmayı hedefleyen ''Fresh Eyes'' projesine seçilen Bilkent Üniversitesi'nden İrem Öztürk, resimleriyle pistlerde boy gösterecek.

Oyakbank'ı almak için BDDK'dan izin bekleyen ING Gurubu'nun, F1'de Renault takımına sponsor olmasının ardından hayata geçirdiği ''Fresh Eyes'' projesi büyük ilgi gördü.

''Sporu sanatla buluşturmak için'' hazırlanan proje kapsamında F1 yarışlarının yapıldığı ülkelerdeki Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerine duyuru yapan şirket, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden İrem Öztürk'ün (23) başvurusunu değerlendirmeye aldı.

Fakültenin Güzel Sanatlar Bölümü 3. sınıfından okuyan Öztürk'ü 26 Ağustos'ta İstanbul'da yapılan Türkiye Grand Prix'nde ''VIP Konuk'' olarak ağırlayan ING, projenin amacını anlattı.

3 gün boyunca F1 pistinde pilotlarla tanışan, takımlara servis veren son teknoloji ile donatılmış araçları gezen ve paddock alanındaki heyecana tanıklık eden İrem Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Fresh Eyes'' projesindeki tek Türk olduğunu söyledi.

Proje kapsamında, çoğu zaman izleyicilerin bile göremediği birçok şeyi, farklı bakış açılarıyla gözlemlediğini ifade eden Öztürk, daha sonra ING yetkililerinin kendisinden ''F1'in hiç görünmeyen taraflarını'' resimlerine yansıtmasını istediğini kaydetti.

Daha önce F1 yarışlarına hiç bir ilgisi olmadığı halde, tanık oldukları karşısında yaşadığı heyecanı resimleriyle dile getiren İrem Öztürk, yaptığı 4 eseri ING yetkililerine gönderdi.

''Ben çalışmalarımda daha çok bu yarışın bilinmeyen yönlerini yansıtmayı tercih ettim'' diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: