PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahkemeden ilginç ceza


MetinCeylan
04-08-2008, 12:07
http://www2.internethaber.com/images/news/944.jpg
Mahkemeden ilginç ceza
08 Nisan 2008 Salı 12:00
Korsan CD satan 39 yaşındaki Orhan D., mahkemenin verdiği kararı öğrenince şoke oldu.


Gaziantep’te korsan CD satan 39 yaşındaki Orhan D., 45 gün çocuklarının okulunu temizleme cezasına çarptırıldı. Cezasını anlatmakta güçlük çektiğini belirten Orhan D., çocuklarına, “Okulun temizlik görevlisi olarak işe başladım” dedi.
ÇOCUKLARIYLA AYNI OKULDA

Kent merkezinde korsan CD satan 5 çocuk babası Orhan D., 3 ay önce mali polis tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Orhan D., tekrar korsan CD satarken yakalandı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Orhan D.'ye çocuklarının öğrenim gördüğü Hasan Katıkçı İlköğretim Okulu’nda 45 gün süreyle temizlik yapma cezası verildi. Orhan D., mahkemenin verdiği kararı öğrenince şoke oldu.
OKULUNUZDA İŞE BAŞLADIM DEDİ

Okulda 30 gün önce temizlik yapmaya başlayan Orhan D., aynı okulda öğrenci olan çocukları, 14 yaşındaki F.D., 13 yaşındaki M.D. ve 10 yaşındaki N.D.’ye bu durumu, “Okulunuzda temizlik görevlisi olarak işe başladım” şeklinde açıkladı.
ÇOCUKARA ANLATMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİM
Talihsiz baba para cezası almaktan kurtulduğu için sevindiğini, ancak çocuklarına cezasını anlatmakta güçlük çektiğini belirterek, “Her gün okula gelerek günde 4 saat temizlik yapıyorum. Okula giden 4 tane çocuğum var. Onların okul masraflarını, ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Doğru dürüst bir iş bulabilsem çalışacağım. Artık konsan CD de satamıyorum. İş arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. 150 YTL’lik ev kiramı bile veremeyecek durumdayım”

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136066