PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sözleşmeli öğretmene kız vermiyorlar!


MetinCeylan
04-08-2008, 11:47
http://www.haberaktuel.com/images/news/7780.jpg 08 Nisan 2008 / 11:32

Sözleşmeli öğretmene kız vermiyorlar!
Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan ve daha geniş haktan yararlanmak istediğini dile getiren Musa Erdem, kadrolu öğretmenlerle aralarındaki farkları şöyle sıralıyor;


Sözleşmeli öğretmemenin Özür Durumu hariç il içi ve il dışı tayin hakkı bulunmuyor.

Sözleşmeli öğretmenin ek dersinden SSK kesintisi yapılmakta. Kadrolularda böyle bir kesinti söz konusu değil.

Sözleşmeli öğretmenler idareci veya müfettiş olamıyor. Kadroluların bu konuda herhangi bir sıkıntısı yok.

Sözleşmeli öğretmenlerin hizmet puanları bulunmuyor. Bu sebeple 1 yıl yada 20 yıl çalışmış olmalarının bir önemi olmuyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin eş, çocuk, doğum yardımları bulunmuyor. Fakat tüm bu haklar kadrolulara tanınıyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları her ilde farklılık gösterirken her ayın 15 inde yatmayabiliyor. Ayın 23 ünü ve 24 ünü bulabiliyor.

Sözleşmeli öğretmen geleceğini göremediğinden gönül rahatlığı ile aile kuramamakta, bankalardan kredi kullanamamakta ve hatta sözleşmeli öğretmenlere kız dahi verilmemekte.

Sözleşmeli öğretmenler göğsünü gere gere öğretmenim diyemiyor.

Sözleşmeli öğretmenler görevli oldukları okullarda öğrencileri tarafından "Öğretmenim siz sözleşmeli misiniz? Siz geçici misiniz?" gibi sorularla cevap vermekte zorluk çekiyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl ocak ayında yenilenmekte. Yani Sigorta dâhil her sene çıkış-giriş işlemi yapılmaktadır. Uzun süreli sözleşme yapılmamakta.

Bazı illerde öğretmenlere dağıtılan banka promosyonları kadrolu öğretmenlere dağıtılıp sözleşmeli öğretmenler bu hakkın dışında bırakılmakta.

Sözleşmeli öğretmenler kadrolular gibi asker öğretmen olarak askerliklerini yapamıyor.

Hükümet geçtiğimiz dönemde 210 bin geçici işçiyi kadroya alarak sözleşmeli personel çalıştırma konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiştir. Ayrıca bu karar hükümetin Eğitimi tasarruf konusu haline getirdiğinin ve Eğitime verdiği önemin bir kanıtıdır.

Sözleşmeli öğretmenler bir taraftan mesleklerini icra ederken bir taraftan da kadrolu olmak için yeniden KPSS sınavına hazırlanmaya zorunludur. Fakat Sözleşmeli öğretmenler zaten Bakanlık tarafından KPSS puan üstünlüğüne göre atanmakta.

Bilindiği gibi MEB. yurtdışındaki Türk vatandaşlarının eğitim için yurtdışına her yıl belli sayıda öğretmen öğretmen göndermektedir. Bu öğretmenler, MEB’de kadrolu olarak çalışan öğretmenler arasından belli şartları (yabancı dil, mülakat, yazılı sınav vb) sağlayanlar arasından seçilmektedir. Sözleşmeli öğretmenler , yurtdışı görevlendirmelerinde yarışa girme hakkına sahip değil.

kaynak: http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=121958&uniq_id=1207944387

_SoN_
04-08-2008, 11:48
bize hiç vermezler o zaman :)

MetinCeylan
04-08-2008, 11:53
son__abi sen alırsın:)istedimi