PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizi için saçlarını kazıttı


MetinCeylan
04-08-2008, 11:44
http://www.haberaktuel.com/images/news/24111.jpg 08 Nisan 2008 / 11:34

Dizi için saçlarını kazıttı
Selin Demiratar, neden saçlarını üç numaraya vurdurttu?


Çekimlerine yeni başlanan "Dur Yolcu" adlı dizide Çanakkale'de savaşan bir kadını canlandıran Selin Demiratar, rolü gereği saçlarını üç numaraya vurdurttu. Altı ay ekranlardan uzak kalma kararı vermişken "Dur Yolcu"dan teklif geldiğini belirten Selin Demiratar, projeyle ilgili şunları söylüyor: "Benden Ayşe adında, erkek kılığına girip savaşa giden bir kızı oynamam istendi. Bu birçok kadın oyuncunun oynamak isteyeceği bir rol. Yaptığım işe inandığım ve güvendiğim için de saçlarımın gitmesi hiç önemli değil."
Siz bu satırları okurken, Selin Demiratar saçlarını çoktan üç numaraya vurdurmuş olacak. Bu, onunla yapılan son uzun saçlı çekim (dizi bitene kadar) olacaktı ki, Eve dergisi onu kısa bir perukla çıkardı karşınıza. "Dur Yolcu" dizisinde Çanakkale’de savaşan bir kadın askeri canlandıran 25 yaşındaki oyuncu, hem yeni rolü hem de özel hayatı hakkında konuştu.

"Gazi" dizisinin ardından şimdi de TRT’nin "Dur Yolcu" dizisinde oynamaya başladınız. Milli duyguların ön planda olduğu projelerde yer almanızın sebebi nedir?

- Şu an oluşan dönemle ilgili bu. Ben aslında altı ay dizi yapmamayı düşünüyordum. Bir önceki proje çok tutulmuştu ve ben de o karakteri unutturmak adına biraz ekrandan ayrı kalmaya karar vermiştim. Biraz da yüzümü dinlendirmek için vermiştim bu kararı. "Dur Yolcu"daki rolüm birçok kadın oyuncunun oynamak isteyeceği bir rol. Mesela erkek
oyuncular da her zaman bir gay’i oynamak isterler. Erkek kılığına girip savaşa giden Ayşe adlı bir kızı oynuyorum. Bir erkeği oynuyorum aslında. Ayşe, tarihimizde çok bilinmese de kaynaklarda olan bir karakter. Keskin nişancı bir kız. Dedesinden öğrenmiş keskin nişancılığı. Mezarında resmi olan gerçek bir şehidimiz Ayşe. Erkeği oynamanın dışında okuduğum en iyi senaryoydu bu dizi.

Kadın olarak bir erkek gibi oynamak nasıl bir duygu?

- Benim için oldukça keyifli bir deneyim oluyor. Setin de çoğunluğu erkek olduğu için çok kadın gibi davranamıyorum bu dizide. Erkek gibi bir kadını oynamanın oyunculuğuma çok şey katacağını düşünüyorum. Çünkü her zaman farklı roller canlandırmak istiyorum.

Rolünüz uğruna saçlarınızı kısacık kestirmeye hazırlanıyorsunuz. Oyunculuk uğruna bu fedakarlık zor geliyor mu?

- Biraz tedirginim aslında. Yaptığım işe inandığım ve güvendiğim için saçlarımın gitmesi önemli değil diye düşünüyorum. Savaşlarda o kadar kadın canını vermiş, benim saçlarımı kestirmem onların yanında hiçbir şey! Ama bir yandan da korkutuyor tabii. Perukla idare edeceğim artık.

Dışarıdan çok sakin, naif görünüyorsunuz. Selin Demiratar nasıl bir genç kadın aslında?

- Ben tamamen karşımdakine göre davranırım. Beni çözmek çok kolaydır. Esnek bir karakterim var; karşımdakine göre değişebiliyorum. Çok sinirlenen bir yapım yok. En çok sinirlendiğim şeylerden biri, işini iyi yapmayan insanlardır. İşini iyi yapmayanlara karşı agresif olabiliyorum.

Uzun ilişki insanı mısınız?

- Evet öyle. Kendiliğinden gelişiyor aslında. Başlarken öyle başlamıyorsunuz ama şu ana kadar öyle oldu. Kısa bir ilişkim olmadı. Olabilirdi de belki. Bu tamamen doğru insana denk gelmekle ilgili. Elektriğinizin, birbirinizle olan uyumunuzun getirdiği bir sonuç uzun ilişki. Benim uzun yıllardır erkek arkadaşımla birlikte olmamın en büyük sebebi de onun dürüst olması, herkese eşit davranması, karşısındaki insanlara saygı göstermesi.

Sevgilinizle yaklaşık dört senedir berabersiniz. Birlikte neler yapmaktan hoşlanırsınız?

- Birlikte yaz tatillerine gitmekten çok keyif alıyoruz. Beraber yurtdışına gitmek, farklı yerler görmek, farklı yemekler yemekten çok hoşlanıyoruz. Oldukça düzenli bir ilişkimiz var ama birbirimizi çok sık göremiyoruz. İkimiz de çok yoğun çalışıyoruz.

Dört sene kısa bir zaman değil. İlişkinizi zamana karşı nasıl koruyorsunuz?

- Çok içli dışlı bir ilişkimiz yok. İşlerimizden dolayı çok sık görüşemiyoruz, aslında bu bir neden olabilir. Çok uzun saatler birlikte vakit geçiremiyoruz. İlişkimizde laubalileşmiyoruz çok fazla. Bir de güvenin etkisi var. Ben ona sonsuz güven duyuyorum, o da bana.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Dizi-icin-saclarini-kazitti-haberi-121959.html