PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik süresi açıklaması


MetinCeylan
04-08-2008, 11:40
http://www2.internethaber.com/images/news/52702.jpg
Askerlik süresi açıklaması
08 Nisan 2008 Salı 10:29
Özcan "askerlik kısalacak" dedi. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.


YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'la görüşmesi sonrasında askerlik süresine ilişkin bir düzenleme yapıldığını ağzından kaçırmıştı. Özcan'a göre askerlikte üniversite lise ayrımı olmayacak, herkes aynı gün askerlik yapacaktı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı onu yalanladı. Bakanlık askerlik hizmet süresinin değiştirilmesi konusunda bir çalışmalarının bulunmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, dört yıl ve daha fazla süreli yüksek okul mezunlarının askerlik hizmet sürelerinin 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile düzenlendiği, bunlardan yedek subay olanların hizmet sürelerinin on iki ay, kısa dönem erbaşların ise altı ay olarak belirlendiği anımsatıldı.

Dört yıldan daha az süreli yüksek okul mezunlarının ise 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na tabi oldukları ve askerlik hizmet sürelerinin on beş ay olarak uygulandığı belirtilen açıklamada, “Bakanlığımızca askerlik hizmet süresinin değiştirilmesi hususunda bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136051