PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Memura enflasyon zammı


MetinCeylan
04-08-2008, 11:06
http://www.haberaktuel.com/images/news/15930.jpg 08 Nisan 2008 / 11:04

Memura enflasyon zammı
Enflasyonda hedef tutmadı. Memur maaşını farklı alacak.


TÜFE oranları ilk 6 ayda yüzde 2'nin üzerine çıkarsa, memura ek zam yapılmasını öngörüyor. Enflasyon hedefi ilk üç aylık dönemde oran yüzde 3,09 oldu.

Memurların merakla beklediği enflasyon farkının ikinci altı aylık zammın yapılacağı Temmuz ayından itibaren ödenmesi bekleniyor.

IMF heyeti, yedinci gözden geçirme çalışmaları çerçevesindeki görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Hazine yönetimi ile biraraya gelen heyet hafta sonu da ekonomi yönetimi ile değerlendirmelerde bulundu.

MEMURA ENFLASYON ZAMMI

Mart ayında da yükselişini sürdüren enflasyon oranı, bu yılın ilk altı ayı için yüzde 2 oranında zam yapılan memurlarda fark beklentisi doğurdu. Ocak-Mart ayı dönemine ilişkin birikimli enflasyon, şimdiden yüzde 3.09’a ulaştı.

Hükümetin geçen yıllarda olduğu gibi memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına, Temmuz ayında enflasyon zammı yapabileceği söyleniyor. Böylece Temmuz ayında yılın ikinci yarısı için öngörülen yüzde 2’ye ek olarak enflasyon farkından kaynaklanan zam da eklenecek

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Memura-enflasyon-zammi-haberi-121946.html