PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O provakatör ülkücü değil


MetinCeylan
04-08-2008, 11:04
http://www2.internethaber.com/images/news/59935.jpg
O provakatör ülkücü değil
08 Nisan 2008 Salı 10:43
Elinde silahla üniversitede dehşet yaratan Ömer Ulusoy ülkü ocaklarının faaliyetlerinde var. Ama o bir ülkücü değil. Sebebini ülkü ocakları açıkladı.


Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde silah çeken Ömer Ulusoy'un ülkü ocaklarıyla bir ilişkisi olmadığı açıklandı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "07 Nisan 2008 tarihli gazete, TV, haber sitesi ve haber ajanslarında yer alan haberlerde Yüksek Öğrenim Yurtları civarında meydana gelen olaylarda elinde silah ile “poz veren” şahsın, Ülkü Ocakları Antalya temsilciliğinin düzenlemiş olduğu Gençlik Şölenlerinde yer aldığı görüntülerine dayanarak, bu şahsın Ülkü Ocakları ile organik bir bağı kurulmaya çalışılmıştır. Buradan bildirmek isteriz ki; şahsın Ülkü Ocakları ile hiçbir resmi veya gayri resmi bağı yoktur." denildi.

Ülkü Ocakları Genel Merkez'i Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen şölenlerin bütün Türk milletinin katılımına açık olduğun aldını çizdi ve bu şahsın bu tür şölen ve faaliyetlerdeki katılımı ile kurumla bir bağlantısının kurulmasının yanlış olduğunu belirtti.
Açıklama şöyle devam etti:
"Toplum içerisinde kutuplaşmalar giderek artarken, bu durumu fırsat bilen provokatörler de toplumsal çatışmaları hızlandıracak faaliyetlerine devam etmektedirler.
Bu vesileyle bir konuya daha dikkat çekmek isteriz ki; Ülkücü Gençlik hiçbir şekilde çatışmaların tarafı olmayacaktır. Türkiye’nin son birkaç yılda yaşadığı ve temelde etnik bölücülük üzerinden ülkemizi iç kargaşaya sürüklemeyi arzu edenlerin tertipleri karşısında, Ülkücü Gençliğin benimsediği ve takındığı duruş, bu niyetin en büyük delilidir.
Ülkücüler, kendilerine yönelen provokatif saldırılar karşısında milletinin kaderi namına, bu oyunun tarafı olmayacak ve asla takındıkları sağduyulu ve vakur tavırdan taviz vermeyeceklerdir.

Ülkücüler bu hususta gereğinin yapılması için ülkemizin adli mercilerini ve güvenlik güçlerini çözüm makamı olarak kabul eden bir tavrı benimsemişlerdir.

Ülkücü hareketin tüm mensupları bugünden sonra da aynı duruşu sürdüreceklerdir."

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136044