PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emekli Yunan albay 33 kilo eroinle yakalandı


kAcAhK
04-08-2008, 10:06
http://img.mynet.com/ha3/i/ipsala_uyusturucu.jpgİpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen emekli bir Yunan albay, aramada 33 kilo eroinle yakalanarak gözaltına alındı. Emekli albay, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
http://img.mynet.com/ha3/i/ipsala_uyusturucu2.jpgEdirne İl Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik istihbaratları değerlendirerek İpsala Sınır Kapısı'nda kapsamlı bir operasyon düzenledi. Kapıda, Yunanistan istikametine ilerleyen YHN 65 38 plakalı otomobili durduran jandarma ekipleri, dedektör ve köpeklerle birlikte arama çalışması yaptı. Yunanistan Hava Kuvvetleri'nden emekli olduğu öğrenilen 88 yaşındaki albay Kınstandin K.'nın kullandığı otomobilin arka yan bölümü ve bagaj kısmından 63 paket halinde 33 kilogram eroin ele geçirildi. Otomobil içerisinde ise, uyuşturucu ticaretinde elde edildiği iddia edilen 10 bin euro ile Yunan albayın üzerinde çıkanlarla toplam 14 bin 430 euro para ele geçirildi. Dedektör köpekler Eylül ve Ayberk'in yardımı ile ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, Yunan albay ve yanındaki Rus uyruklu İ.G. isimli kadın gözaltına alınarak İpsala Adliyesi'ne götürüldü.
http://img.mynet.com/ha3/i/ipsala_uyusturucu3.jpgNöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan zanlılardan Yunan albay, "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Rus uyruklu kadın ise serbest bırakıldı.

İHA