PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu


kAcAhK
04-08-2008, 10:04
ANKARA (İHA) - Başkent'te akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle tıkanan rögarlar, su baskınlarına neden oldu. Evleri su basan vatandaşlar, içeride bulunan eşyalarını dışarı çıkararak, itfaiyeden yardım bekledi.

Başkent'te akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Yağış nedeniyle Dikmen, Yukarı Öveçler, 2. Cadde üzerinde bulunan 100, 116 ve 117 sokaklardaki rögarların tıkanması nedeniyle bazı gecekonduları su bastı. Evleri biranda sular altında kalan gecekondu sahipleri, eşyalarını dışarı çıkararak, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kendi imkanlarıyla evin içinde biriken suları dışarı çıkarmaya çalışan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Ferzende Aras isimli bir vatandaş, evinin pislik içinde kaldığını ve uzun süre bunu temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Evinin duvarını delerek suyu dışarı çıkardığını söyleyen Güler Başer ismindeki gecekondu sahibi ise, komşularının yardımı ile suyu tahliye ettiklerini belirtti. Yağmur yağması için dua ettiklerini, ancak yağış ile birlikte evlerini su bastığı için yağmur yağmamasını dilediklerini söyleyen Başer, her yağmurla birlikte mağdur duruma düştüklerini iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sebebiyle tıkanan rögarların özellikle Mamak ve Öveçler bölgesinde su baskınlarına neden oldu.