PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zico: Atak oynayacağız!


MetinCeylan
04-07-2008, 22:09
http://www2.internethaber.com/images/news/42837.jpg
Zico: Atak oynayacağız!
07 Nisan 2008 Pazartesi 21:37
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico iki tarafın şansının eşit olduğunu söyledi ve ekledi;


Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında yarın Chelsea'ye karşı her zamanki atak futbol anlayışıyla mücadele edeceklerini bildirdi.

Stamford Bridge Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, kendilerini bu noktaya getirenin şu ana kadar sergiledikleri atak futbol olduğunu belirterek, ''Her zaman oynadığımız gibi oynayacağız. Çünkü bizi bu noktaya kadar getiren şu ana kadarki atak futbolumuzdu. Bundan sonra da bu oyun felsefemizden vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Chelsea'ye karşı maçın her anında dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, Sevilla ile yaptıkları 2. tur rövanş maçını hatırlatarak, ''Sadece 90 dakika değil, uzatmalara giderse o bölümde de dikkatli olmalıyız. Sevilla maçının ilk 15-20 dakikasında 2-0 geriye düşmüştük. Ancak sonuç faklı oldu. Her saniyede dikkatli olmalısınız. Kaldı ki maçın adı yarı finale çıkış maçıysa bu daha da önemli'' diye konuştu.

VEDERSON'UN İLK 11 OLASILIĞI DAHA FAZLA

Brezilyalı çalıştırıcı, Roberto Carlos'un henüz yüzde yüz hazır olmadığını bu nedenle Vederson'un ilk 11 şansının daha fazla olduğunu kaydetti. Zico, ''Carlos yüzde yüz hazır olduğu sürece her zaman oynar. Ama şu anda yüzde yüz hazır değil. Vederson'un ilk 11'de başlama olasılığı daha fazla'' diye konuştu.

MALDONADO GRİP OLDU

Maldonado'nun gribal enfeksiyon geçirdiğini bildiren Zico, futbolcusunun durumunun yarına kadar iyi olmasını beklediğini kaydetti.

Şilili futbolcunun antrenmana katılmayacağını belirten Brezilyalı çalıştırıcı, Maldonado'nun rahatsızlığı nedeniyle kendisinden izin aldığını ifade etti.

KEZMAN'IN BANA KARŞI BİR SAYGISIZLIĞI OLMADI. ONA KARŞI HERHANGİ BİR YAPTIRIMIM OLMAYACAK

Zico, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları maçta oyundan alındıktan sonra stattan erken ayrılan Kezman'ın kendisine karşı bir saygısızlığı olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı şunları söyledi:

''Herhangi bir yaptırımım olmayacak. Bana karşı şu ana kadar bir saygısızlığı olmadı. Takımı beklemediği için yönetim bir karar alacaksa elbette yönetimin kararıdır. Ben teknik adam olarak futbolcunun kafasını anlayabiliyorum. Bazen rahat olmayabiliyor, anlayabiliyorum. Kendim bir tavır almayı ve yaptırımda bulunmayı düşünmüyorum.''

Zico, yanıtın ardından gelen ''Yarın ilk 11'de olacak mı?'' sorusunu ise ''Bilmiyorum'' şeklinde yanıtladı.

KARİYERİMDEKİ EN ÜST DÜZEY MAÇ OLMAYACAK

Brezilyalı teknik adam bir soru üzerine, Chelsea maçının kariyerindeki en büyük maç olmayacağını ifade etti. Zico, ''Ben kıtalar arası şampiyonada Asya kupasında final oynayıp kazandım. 100. yılında Fenerbahçe ile 100. yıl şampiyonluğu kazandım. Bu da benim açımdan en büyük noktalardan birisidir. Şu anda elimizde daha hiç bir şey olmadığı için bu şekilde değerlendiriyorum'' şeklinde konuştu.

ŞANSLAR İKİ TARAFA DA EŞİT GİBİ GÖRÜNÜYOR

Chelsea karşısında ilk maçta kazanmalarının ardından 3 ihtimalden 2'sinin kendilerine yaradığını hatırlatan Zico, şansın iki taraf için de eşit göründüğünü kaydetti.

Zico şunları söyledi:

''Şampiyonlar Ligi'nde finaldeyseniz bu iyi bir avantajdır. Elbette ki şanslar iki tarafa da eşit gibi görünüyor. Chelsea'nin uzun zamandır kendi evindeki iyi performansı da bunu kanıtlar nitelikte. Maça çıkıp elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Kazanmamız için mutlaka ve mutlaka kendimizden biraz daha fazla vermemiz gerekecek.''
BU SEZON 3. ALMAN HAKEM

Bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez bir Alman hakemin maçlarına atandığı hatırlatılan Zico, şöyle devam etti:

''Bu konuda kafamda şüphe yok. Bizim için önemli olan saha içindeki futboldur. Futbolcularıma (Hakeme kafanızı takmayın, kararlarına kafanızı takmayın işiniz olan futbolu yapmaya çalışın) diyorum. Ben de hakem kararlarını kafama takmayacağım. Önemli olan bizim futbolumuzu sahaya yansıtmamız.''



Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

morciii
04-07-2008, 23:01
görecez bakalım