PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunu yapan daha hayvan!


MetinCeylan
04-07-2008, 20:15
http://www2.internethaber.com/images/news/59954.jpg
Bunu yapan daha hayvan!
07 Nisan 2008 Pazartesi 19:58
Yol üzerinde uçamayan kargaya yardım etmek isteyenler, karganın neden uçamadığını görünce şok oldular


Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, ayaklarına ve kanatlarına yapıştırıcı sürülüp asfalta bırakılan karga kurtarıldı.
ŞAMPUANLA YIKANDI
Kavaklı Mahallesi sahil kesiminde asfalt yol üzerinde uçamayan kargaya yardım etmek isteyen vatandaşlar, karganın ayaklarına ve kanatlarına çok miktarda deri ürünlerini yapıştırmada kullanılan bir yapıştırıcı sürüldüğünü fark ettiler.
KUYRUĞU KOPTU
Kanatlarını hareket ettiremeyen, kuyruğu ve ayaklarından asfalta yapışan hayvanı büyük bir titizlikle asfalttan ayırmaya çalışan vatandaşlar, bu sırada karganın kuyruğunun kısmen de olsa kopmasına engel olamadılar. Kargayı yapıştığı yerden kurtarmayı başaran vatandaşlar, yapıştırıcıyı su ve şampuanla temizlemeye çalıştılar.
DOĞAYA SALINDI
Uzun süren çalışmanın sonunda vücudundaki yapıştırıcı kısmen çıkarılan karga, doğaya salındı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, hayvana bu şekilde kötü muamele yapan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmalarını istediler.

"HAYVANLARIN DA HAKLARININ KANUNLA KORUNDUĞU UNUTULMAMALI"

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Altuntaş, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, hayvana eziyet eden kişinin tespit edilmesi halinde hapisle cezalandırılabileceğini belirterek, "Kanunun bu yönü çok fazla bilinmiyor. Bazı kişiler hayvanı önemsemeden bu türden kötü muamelede bulunabiliyorlar. Hayvanların da haklarının kanunla korunduğu unutulmamalı" dedi. .
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136001