PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kan davası katliamı


MetinCeylan
04-07-2008, 20:03
http://www2.internethaber.com/images/news/59939.jpg
Kan davası katliamı
07 Nisan 2008 Pazartesi 16:34
Tarsus'ta silahli iki kişi kahvehaneye baskın düzenlediler. Gözlerini kırpmadan ateş ettiler. Ortalık ceset doldu.


Mersin'in Tarsus ilçesi'nde, kahvede oturan 4 kişi, yanlarına gelen silahlı 2 kişi tarafından başlarına tabancayla ateş edilerek öldürüldü. Aynı aileden bir kişi de başka bir mahallede sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü Zanlılar daha sonra yakındaki karakola giderek silahlarıyla teslim oldu.

Olay, Şehit Kerim Mahallesi'nde eski buğday pazarının bulunduğu yerdeki açık kahvehanede meydana geldi. Kahvehanede oturan kimlikleri henüz belirlenemeyen 4 kişi, oyun oynarken yaya olarak yanlarına 2 kişi yanaştı. http://www.internethaber.com/images/other/0.20080407195904.jpgZanlılar aynı masada oturan 4 kişinin kafasına ateş ederek öldürüp kaçtı.

Zanlılar daha sonra yakında bulunan Merkez Karakolu'na giderek silahlarıyla teslim oldu. Kan gölüne dönen kahvehanedeki vatandaşlar şok olurken, cinayetin kan davası nedeniyle işlenmiş olabileceği belirtiliyor

Bu arada ayın aileden bir kişi de Fahrettin Paşa Mahallesi’nde sokak ortasında kurşunlarak öldürüldü. Öldürülen 4 kişi ile sokakta yürürken vurulan 5. kişinin kimlikleri belirlendi.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan'dan alınan bilgiye göre, saldırganların, Şehit Kerim Mahallesi'ndeki çay bahçesinde otururken tabancayla ateş ederek Ahmet (19), İzzettin (42) ve Bahri İkilik'i (55) ve kısa süreli takipte Abdi İpekçi Caddesi'nde de Mahmut İkilik'i öldürdüler.

Erguvan, tabancalarla teslim olan, hasım aileden R.İ. (14) ve M.İ'nin (17) ifadeleri doğrultusunda, ekiplerin düzenledikleri operasyonlarla olayla ilgisi bulundukları belirlenen Mevlut İ. (53) ve Kasım İ'nin (42) de gözaltına alındıklarını bildirdi.

Kaymakam Erguvan, zanlıların verdiği bilgi doğrultusunda olayla bağlantılı olarak Fahrettin Paşa Mahallesi'nde de çay bahçesinde öldürülenlerin akrabası Abidin İkilik'i (39) öldürdüklerinin tespit edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Her iki aile de Diyarbakır'ın Hazro ilçesi nüfusuna kayıtlı ve Tarsus ilçesinde yaşıyor. Olayın kan davasından gerçekleştirildiği netleşti. Geçen yıl yaşanan cinayet ile bugünkü olay birbirini takip eden üzücü bir kan davası. Olayla ilgili 1 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.''
http://www.internethaber.com/images/other/0.20080407195526.jpg

Erguvan, ayrıca, öldürülen Mahmut İyilik'in cesedine sarılan ve oğlu olduğu öğrenilen çocuğa ulaşıp, psikolojik tedavi için girişimlere başlayacaklarını kaydetti.

Bu arada, cesetler, olay yerindeki incelemelerin ardından 70. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan İkilik ailesinin yakınları hastaneye akın etti. Aile bireyleri, kan davası ve töreye lanetler yağdırdılar.

Hastane çevresinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Alınan bilgiye göre, iki aile arasındaki hasımlık, Diyarbakır'da kız kaçırma meselesinden başladı ve İkilik ailesi bu nedenle yaklaşık 10 yıl önce Tarsus'a göç etti. Ardından, hasım aile de aynı şekilde Tarsus'a gelerek yerleşti. Ancak, 9 Şubat 2007 tarihinde, Tarsus Tren Garı yakınındaki, 16-18 yaşlarındaki 2 kişinin 33 N 4471 plakalı otomobile yönelik, Ömer İ'nin (20) öldüğü, ağabeyi Sabri İ. (26) ile misafirliğe gelen kız arkadaşı Sinem Z'nin yaralandığı saldırısının ardından aileler arasında hasımlık yeniden başladı.