PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'den TÜSİAD'a yanıt


MetinCeylan
04-07-2008, 15:53
http://www2.internethaber.com/images/news/57049.jpg
CHP'den TÜSİAD'a yanıt
07 Nisan 2008 Pazartesi 14:58
CHP'den TÜSİAD'ın muhalefeti eleştirmesine yanıt geldi. Kemal Kılıçdaroğlu önyargıya değindi.


CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ciddi bir muhalefet boşluğu'' olduğunu söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a, ''CHP'yi eleştirmek için önce CHP'ye karşı önyargıların yıkılması lazım. TÜSİAD, yoksulluğu siyaseten sömüren AKP'ye, bugüne kadar ne söyledi?'' diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜSİAD'ın, Türkiye'nin en güçlü ve saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, TÜSİAD'ın demokrasi kültürünün ülkeye yerleşmesindeki önemine değindi.

''CHP'YE KARŞI MESAFELİ YAKLAŞIM...''

TÜSİAD'ın öteden beri söylemlerinde CHP'ye, sosyal demokrasiye karşı mesafeli bir yaklaşımı olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, önerilerinin sağlıklı algılanmadığını söyledi.

TÜSİAD yetkililerini, Anadolu'ya çağıran Kılıçdaroğlu, ''Orada toplumun bir yerlere kaydığını daha net göreceklerdir. Keşke, bütün Anadolu, İstanbul gibi olabilse. İşadamlarının, hükümete karşı sert bir söylem geliştirmeyeceklerini kabul ediyoruz. Hükümete karşı sert söylem göstermiyorlar ama en azından muhalefete karşı da belli bir mesafeyi korumaları gerekiyor'' diye konuştu.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg