PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'de delege avcıları


MetinCeylan
04-07-2008, 15:48
http://www2.internethaber.com/images/news/52395.jpg
CHP'de delege avcıları
07 Nisan 2008 Pazartesi 15:37
CHP'de tansiyorn yükseliyor. Adaylardan Haluk Koç, Baykal'a ve parti yöneticilerine verdi veriştirdi.


CHP Genel Başkan adayı Haluk Koç, ''CHP bugünkü yönetim anlayışı ile halkın gönlünden uzaklaşmaktadır. Halkın içinde siyaset yapma anlayışını bitirmiş, genel merkez binalarına sıkışmış bir siyasetin uygulayıcısıdır'' dedi.

Koç, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemi ve CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak 32. Olağan Kurultay'ına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelinen noktada AK Parti iktidarının tıkandığını, muhalefetin ise çözüm üretme noktasında bir umut vaad etmediğini savunan Koç, CHP'nin 26-27 Nisan'da yapılacak olan kurultayının bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

İL KONGRELERİNDE KEYFİ TUTUM

CHP üst yönetiminin kurultay sürecinin başladığı tarihten bu yana haksız ve hukuksuz uygulamalar gerçekleştirdiğini iddia eden Koç, Eskişehir, Uşak ve Çanakkale'de il kongrelerinin ''keyfi bir tutum sergilenerek, gerekçe bile gösterilmeden'' yapılmadığını ileri sürdü. Koç, bu illerden gelecek değişim yanlısı delegelerin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti.

Koç, CHP Tüzüğü'ne göre, Olağan Kurultay'da genel başkan adayı olabilmek için divanın huzurunda toplam delege sayısının yüzde 20'sinin imzalı desteğinin alınması gerektiğini hatırlatarak, ''Kurultay salonunda yapılması gereken işlem, şu anda bir irade ipoteği konularak, gerçekleştirilmeye çalışılıyor'' dedi.

DELEGE AVCILIĞINA SOYUNDULAR

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın da tarafsızlığını yitirdiğini ileri süren Koç, yönetimin tavrının, CHP tabanı ile yönetim arasında gittikçe derinleşen bir uçurumun ortaya çıkmasına yol açtığını ifade etti. Koç, ''Bir imza ve delege avcılığına soyunan Genel Sekreter manzarası CHP'ye yakışmamaktadır'' diye konuştu.

''Son kurultaydan bu yana kaç ile gittiniz Sayın Genel Başkan? Şanlıurfa'ya, Karaman'a , Bingöl'e, Kilis'e en son ne zaman gittiniz?'' diye soran Koç, CHP üst yönetiminin parti tabanından koptuğunu söyledi.

''KURULTAYIMIZ SAYIN BAŞBAKAN'I SEVİNDİRMEYECEKTİR''

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da yaptığı bir konuşmada ''CHP'nin başında Baykal gibi birinin bulunması çok yararlı, çok hayırlı. Onlar sadece komplo teorileri üretir, biz ise hizmet yarışındayız'' dediğini ifade ederek, ''Kurultayımız alacağı sonuçla Sayın Başbakan'ın Malatya'da yaptığı açıklamalar çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan'ı sevindirmeyecektir. Mutlu etmeyecektir. İtinayla seçim kaybetmeye alışmış bir üst yönetime de bu kurultay 'dur' diyecektir'' şeklinde konuştu.

''ÇOK ADAYLI YARIŞA GİRMEK BENİ MUTLU EDER''

Koç, açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Koç, diğer adaylarla irtibata geçip geçmediğine yönelik soru üzerine de kendilerine başarılar dileğini, ancak bir temasının bulunmadığını söyledi. Koç, adaylığını ilan ettiği günden bu yana çok yoğun, çok zahmetli ve emek gerektiren bir taban çalışmasını yürüttüğünü belirterek, ''2 gazete röportajı, bir televizyon programıyla hazır konfeksiyon elbisesi alınır gibi adaylık olmayacağını herhalde sizlerde biliyorsunuz. Ama çok adaylı bir yarışa girmek beni ancak mutlu eder'' diye konuştu.

Haluk koç, bir başka soru üzerine, ''CHP bugünkü yönetim anlayışı ile halkın gönlünden uzaklaşmaktadır. Halkın içinde siyaset yapma anlayışını bitirmiş, genel merkez binalarına sıkışmış bir siyasetin uygulayıcısıdır'' dedi.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg