PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'a 'rüşvet' sorusu


MetinCeylan
04-07-2008, 15:39
http://www2.internethaber.com/images/news/51433.jpg
Erdoğan'a 'rüşvet' sorusu
07 Nisan 2008 Pazartesi 15:18
Başbakan Erdoğan’ın rüşvet itirafı başına iş açtı. Kendisine gelen tepkiler;


İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA- Başbakan Erdoğan’ın “Baykal’ın Enerji Bakanlığı döneminde benzin almak için rüşvet verdim” sözleri, CHP’li Özdemir tarafından; Özal’a övgüde bulunması ise MHP’li Vural tarafından eleştirildi. Her iki vekil de başbakanın çelişkisini gösteren eleştirilerde bulundu.

RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR

CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, yazılı bir soru önergesi ile başbakanın bir kamuoyuna açık bir toplantıda söylediği sözleri anımsattı.
Özdemir, başbakana verdiği soru önergesinde; şunları söyledi:

“Sayın Başbakan; ‘Sayın Deniz Baykal’ın Enerji Bakanı olduğu dönemde, rüşvetle benzin alınıyordu. Nereden biliyorsunuz derseniz, biliyorum çünkü, o dönemde benzin almak için ben de rüşvet verdim’ dediniz.

-Rüşvet vermenin yasalara göre suç olduğunu biliyor musunuz?

- Rüşvetle iş yapan birisi, hangi demokratik ülkede başbakan olur?

- Geçmişte RP’li şimdi de AKP’li belediyeler, ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ açıklamasını halkın da görebileceği şekilde duvarlara yazıyorlar. Siz rüşvet ödediğinizi söylediğinize göre bu söylemin neresinde oluyorsunuz?”
MASKELİ SİYASET

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise; Başbakan Erdoğan’ın 6 Nisan tarihinde Malatya’da yaptığı konuşmada, “her zamanki gibi iki yüzlü siyasetin örneklerini sergilediğini” ileri sürdü. Vural, Erdoğan’ın bu konuşmasında, “Rahmetli Özal Türkiye’yi dünyaya açmıştı. Fakat Özal’dan sonra gelenler, maalesef Türkiye’yi tekrar içe kapattı” şeklindeki sözlerini aktardı. Vural, başbakanın 1991 yılında Almanya’da Özal’a dönük eleştirilerini de anımsatıp, şunları söyledi:

“Nereden nereye!

Dün Özal’a, ‘zulüm iktidarı’, ‘bu millet sizi azledecek’, ‘mevcut programı millete uşaklık yaptırıyor’, ‘batı uşağı, amerikan uşağı’, ‘lanetle anılacaktır’, ‘devletin malı deniz,yemeyen domuz’, ‘utanmadan çağ atlıyoruz, diyor’, ‘bu ülkeden kalkınmadan bahsedemezsin’ diyen Erdoğan bugün Malatya’da Özal dönemini methetmekte, ‘Özal, Türkiye’yi dünyaya açmıştı” demektedir. Anlaşılan o ki, sayın Erdoğan Özal’ı örnek aldığına göre daha önce Özal hakkında söylediklerini devam ettirmek kararlılığı içindedir. Bir taraftan da “iki yüzlü” siyasetin tipik örneğini sergilemekte, dün ağzına geleni söylerken, bugün methiye düzmektedir.

Bundan daha büyük bir ‘takdir-i ilahi’ tecellisi olabilir mi?

Bu çok yüzlü ‘maskeli siyasetin’ sonu gelecektir. Milletimiz bunlara hak ettiği cevabı verecektir.”

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135966