PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 aylık bebek sigortalandı


MetinCeylan
04-07-2008, 13:18
http://www2.internethaber.com/images/news/38042.jpg
5 aylık bebek sigortalandı
07 Nisan 2008 Pazartesi 13:15
Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlük tarihi Ağustos.. Vatandaş da bu tarihe kadar kendi çözümünü kendince buluyor.


Zaman Gazetesi'nin haberine göre, bu durumdan yararlanmak isteyenler kendilerinin yanı sıra çocuklarını da sigortalı yapma telaşına düştü. İzmir'de yaşayan N.G., hak kaybına uğramaması için 5 aylık bebeğini işe soktu!

İzmir'de 5 aylık bebeği S.G.'yi, bir kaynak suyu firmasında sigortalı olarak işe sokan baba N.G., üç çocuğunun hepsinin sigortasını başlattığını; ancak bunun yanlış olduğunu öğrendiğinde iptal ettirdiğini söyledi.

Kendilerini yanlış bilgilendiren gazete haberleri nedeniyle çocuklarını sigortalı yaparak mevcut sistem içine sokmak istediğini ifade eden N.G., isminin gizli kalmasını istedi. N.G.'nin sigortalı yaptırdığı S.G. isimli çocuğu 8 Kasım 2007 tarihinde dünyaya geldi. Bebek S.G., 3 Nisan 2008 tarihi itibarıyla sigortalı işe başlatılmış gösterildi.

Reformdan önce sigorta girişi yapanlar erken emekli olup yüksek maaş alacak. Sosyal güvenlik reformunun yürürlük tarihinden önce sigorta girişi yapanlar üç önemli avantaj elde edecek. Bunlar; yüksek maaş, erken emeklilik ve emeklilik sonrası çalışma fırsatı olarak özetleniyor. Uzmanlar, imkânı olanlara bir an önce sigorta girişi yaptırmalarını öneriyor.

Emek Platformu ile Çalışma Bakanlığı'nın son toplantısında anlaşma sağlanan maaş bağlama oranı, halen sistemde olanlar lehine önemli bir avantaj getiriyor. Buna göre reformdan önce sigortalı olanların emekli maaşı hesaplanırken ilk 10 yıl için aylık bağlama oranı yüzde 3 olarak kabul edilecek. Reformdan sonra işe girenlerde ise bu oran bütün yıllar için yüzde 2 olacak. Bu durum, yasa yürürlüğe girmeden 1 gün önce sigortalı olanların, sisteme sonradan girenlere göre yaklaşık yüzde 10 daha fazla emekli maaşı almasını sağlayacak.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135954

RuSkIzI
04-07-2008, 13:31
burası türkiye heran herşey olabilir hiç şaşırmadım..bir evlat ölen annesinin parmağını kesip ve annesinin kılığına bürünüp maaşını alabiliyorsa bu çok normal ..paylaşım için tşkr..