PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lübnan ve Suriye, İsrail'e karşı yakınlaşıyor


MetinCeylan
04-07-2008, 13:05
http://www.haberaktuel.com/images/news/23162.jpg 07 Nisan 2008 / 12:56

Lübnan ve Suriye, İsrail'e karşı yakınlaşıyor
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail'in Suriye sınırında düzenlediği tatbikat devam ederken, Şam yönetimiyle dayanışma mesajı verdi.


Lübnan'daki siyasî krizden Suriye'yi sorumlu tutan açıklamalar yapan Başbakan Fuad Sinyora, bu kez İsrail tehdidine karşı Beşşar Esad yönetimiyle aralarındaki soğukluğu bir kenara bıraktı. Mısır'ın başkenti Kahire'de dün Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le bir araya gelen Sinyora, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in son yıllarda düzenlediği en büyük savunma tatbikatı devam ederken konuşan Sinyora, Suriye'ye bir saldırı düzenlemesi halinde bu ülkeye destek vereceklerini söyledi. Sinyora, "Biz Arap'ız ve Arap olarak kalacağız. Lübnan, Suriye ya da başka bir Arap ülkesine saldırı olursa buna karşı koyacağız" dedi. Şam'da geçtiğimiz ay yapılan Arap Zirvesi'ni boykot eden Sinyora'nın Suriye ve Lübnan'ı 'iki kardeş ülke' olarak nitelendirmesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 5 gün sürecek sivil savunma tatbikatının Suriye'yi endişelendirmemesi gerektiğini açıklamıştı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim İsrail'in düşmanlığına karşı ülkesinin tetikte olması gerektiğini söylerken, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora da ordudan hazır olmasını istemişti.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Lubnan-ve-Suriye,-Israile-karsi-yakinlasiyor---haberi-121714.html