PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YÖK, SDÜ rektörü Baydar'a inceleme başlattı


MetinCeylan
04-07-2008, 12:53
http://www.haberaktuel.com/images/news/23998.jpg 07 Nisan 2008 / 12:50

YÖK, SDÜ rektörü Baydar'a inceleme başlattı
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında inceleme başlattı.


YÖK, 'görevi ihmal' suçu işleyerek devleti zarara uğrattığı müfettiş raporuyla belirlenen Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında inceleme başlattı.

SDÜ'ye gelen 3 kişilik heyet, söz konusu yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak sorumluların ifadelerini alıyor.

Zaman Gazetesi'nin, 2 Nisan tarihinde 'Görevi ihmal sümenaltı edilmiş' başlığıyla verdiği haber, yetkilileri harekete geçirdi. Haberde, SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar'ın, devleti 464 bin YTL zarara uğratmakla suçlandığı aktarılmıştı.

Müfettiş raporuna dayanarak yapılan haberde, "Maliye Bakanlığı müfettişleri, iki yıl önce bir ihbar üzerine başlattıkları incelemede Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın 'görevi ihmal' suçu işlediğini tespit etti.

Baydar'ın bir dönem başhekimlik görevini yürüttüğü SDÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniği'ndeki lazerli cerrahi artroskopi ameliyatlarında yolsuzluk yapıldığı ve kullanılmayan malzemeleri kullanılmış gibi göstererek kamuyu 464 bin YTL zarara uğrattığı belirlendi. YÖK'ün, Erdoğan Teziç döneminde, Baydar'la ilgili iddiaları sümenaltı ettiği ileri sürülüyor." ifadelerine yer verilmişti. Haberin yayınlanmasından sonra YÖK, konuyu yeniden gündemine aldı ve 3 kişilik heyeti inceleme yapmak üzere görevlendirdi. Heyet incelemelerine başladı.

Öte yandan SDÜ'de yapılan lazerli cerrahi artroskopi ameliyatlarının sayısının bine ulaşması, uzmanları da şaşırttı. Türkiye'de sadece Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi üniversitelerde uygulanan lazerli cerrahi artroskopinin pek sık başvurulan bir yöntem olmadığı kaydedildi. Tıp dünyasında çok tercih edilmeyen lazerli cerrahi artroskopinin dünyada kullanma oranı yüzde 1.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi uzmanlarından Prof. Dr. Sacit Turanlı, bu uygulamanın çok pahalı ve kullanım alanının sınırlı olmasından dolayı tercih edilmediğini söyledi. Turanlı, "Çok dar bir alanda kullanılır. Alternatifleri de olan bir yöntemdir. Uygulanacaksa da kıkırdak lezyonlarında uygulaması gerekiyor. Yani yüz hastada ancak bir hastaya uygulanabilecek bir tedavi şeklidir." dedi. Prof. Dr. Turanlı, söz konusu rahatsızlığın radyo frekans aleti ve benzeri müdahalelerle tedavi edilebildiğini de sözlerine ekledi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/YOK,-SDU-rektoru-Baydara-inceleme-baslatti-haberi-121613.html