PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din değişir Fener değişmez


MetinCeylan
04-07-2008, 12:35
http://www2.internethaber.com/images/news/59927.jpg
Din değişir Fener değişmez
07 Nisan 2008 Pazartesi 12:29
O 5 yaşından beri Fenerbahçe tribünlerinde. Öyle bir sevda ki onunki karısı "Fener mi ben mi" diye sorunca şu yanıtı vermiş;


Fenerbahçe tutkusuyla bilinen gazeteciyazar Cengiz Çandar, öylesine fanatik ki "Fener aşkı karısından bile önce" geliyor. Eşi Fenerbahçe mi ben mi diye sorduğunda verdiği yanıt bunun göstergesi...

Cengiz Çandar 5 yaşından beri Fenerbahçe tribünlerinde maç izleyen fanatik bir taraftar. Kulüple ilgili her gelişmeyi takip eden http://www.internethaber.com/images/other/1.20080407122920.jpgÇandar, deplasman maçlarını dahi kaçırmamaya çalışıyor. Fenerbahçe tutkusuyla ilgili bakın neler anlatıyor;

SEVGİLİ DEĞİŞİR FENER SEVDASI DEĞİŞMEZ

"Hayat görüşünüz değişir, ideolojiniz değişir, sevgililer gider, evlilikler biter, hatta din değiştirirsiniz ama Fenerbahçe değişmez. Ki, benim hayatımda saydıklarımın hiçbiri de değişmedi. Bende her şeyden önce Fenerbahçe vardı."

KARISI O SORUYU SORUNCA

"Eşim bir gün "Fenerbahçe mi ben mi?" dedi. "Sakın sakın bunu söyleme, Fenerbahçe senden önce de vardı" dedim. Bu tutku çok insani ve irrasyonel bir durum. "

DİĞER TAKIMLARIN TARAFTARLARI

Galatasaray'ın farkı kökenin liseye dayanıyor olması. Osmanlı yöneticilerinin yetişmesi için kurulmuş. Dokularında elitizm var. Mayası bu olunca kulübün yandaşları ne kadar takımlarına bağlı olursa olsunlar Fenerbahçe tutkusu gibi olmuyor.

Çarşı Grubu biraz bize benziyor. Ama onlarınki bir semtle sınırlı, kitlesel değil. Beşiktaş'a 'Arabacı takımı' denince kastedilen gariban arabacılar değil. Onlar saray yani limuzin arabacıları.

Trabzonspor ise bir şehir takımı. Adeta takımla birlikte yaşıyorlar, yıllardır da kahır çekiyorlar. Sanayi kenti olamadığı için sürekli başarı gelmiyor.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135942