PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon'cular nereli?


MetinCeylan
04-07-2008, 12:05
http://www2.internethaber.com/images/news/54840.jpg
Ergenekon'cular nereli?
07 Nisan 2008 Pazartesi 11:57
Ergenekon'a bulaşmış olanların kökenlerine bakınca şaşırtıcı bir tesadüf çıktı: Kökenleri... İşte memleketleri...


Son dönemde Ergenekon yazılarıyla dikkat çeken Şamil Tayyar yeni iddialarda bulundu. Bu kez Nuriye Akman'a konuşan Tayyar Ergenekon soruşturmasında son noktaya gelindiğini belirterek "Ötesi Türkiye'de kan gövdeyi götürebilecek, çok büyük siyasi cinayetlerin işlenebileceği bir süreci tetikleyebilir." diyor. Tayyar Ergenekon'daki isimlerin çoğunun Kafkas kökenli olduğuna da dikkat çekti.

YENİ BİR İDDİA: ERGENEKON'DAKİLER KAFKAS KÖKENLİ

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, bunlarla doğrudan ya da dolaylı ilintili olan tüm isimlerin şeceresini döktüğünüz zaman, Abhaz ve Çerkez ağırlıklı bir yapılanma ortaya çıkıyor.

Bu kesimin MİT içinde de bir dönem çok ciddi ağırlığı olduğunu herkes biliyor. Belki bu aidiyet, kendilerine bir kolaylık da sağlıyor.

Yani 'aynı kökenden insanların yoğun olarak bu hareketin içinde yer almasının siyasi anlamı var mı, tesadüf mü?' bunun araştırılması gerekir.
İDDİANAME MANİFESTO GİBİ OLACAK

Biraz sabırlı olmakta fayda var. Ortaya, bir manifesto niteliğinde çok önemli değerlendirmelerin de içinde olacağı, yakın tarihimize ışık tutacak bir iddianamenin çıkacağını düşünüyorum.

ERGENEKON SORUŞTURMASI BURADA BİTER

İlhan Selçuk'un tutuklanması, Ergenekon soruşturmasının nereye kadar gideceği konusunda bir test olmuştur. Bana göre gelinen en üst noktadır. Daha yukarıya çıkacağını zannetmiyorum. Bu haliyle bile bir iktidar partisinin kapatılması gibi bir süreci doğuran gelişmeler yaşandı. Daha ötesi Türkiye'de kan gövdeyi götürebilecek, çok büyük siyasi cinayetlerin işlenebileceği bir süreci tetikleyebilir. O nedenle, bu iş burada noktalanacaktır. Bir iddianame hazırlanacak. Kapatma davasından önce bu zaten sonuçlanacak.
ERGENEKON'UN AK PARTİ İÇİNDEKİ AYAKLARI
Benim zihnimde çok önemli bir iki isim var. Ama bunları belgelendirebilecek bir durumda değilim. Eğer olursa her ne pahasına olursa olsun bunları da yazmayı düşünüyorum. Kuşkusuz bu kadar büyük bir siyasi partinin içine el atmamaları düşünülemez.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135933